Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Komplex Jeseniova vznikl v Revit Architecture

Středa, 09 Duben 2008 13:08
jeseniova3-815.jpgSpolečnost Autodesk oznámila, že architektonická kancelář Jiran Kohout architekti, tuzemské studio s řadou realizací, využila softwaru Revit Architecture pro projekt novostavby bytových domů Jeseniova, Praha 3 - Žižkov. Cílem projektu byla novostavba bytového komplexu o 149 bytových jednotkách v širším centru Prahy, kde bylo nutné reagovat na relativně složitou urbanistickou situaci v historické zástavbě města. Projekt představoval pro ateliér první komplexnější zkušenost se softwarem Revit Architecture, který demonstroval, jakých časových úspor lze jeho využitím dosahovat. Projekt je řešen ve spolupráci se stavebními společnostmi RUR a Satpo Jeseniova a v současné době je v realizaci. Architekti volili urbanistický koncept, který se přizpůsobuje charakteru klasické žižkovské zástavby, ale zároveň při naplnění podmínek územního plánu usilovali o volnější interpretaci městského bloku. Snahou bylo vnést do komplexu prvky moderního bydlení, maximálně využít světlo, slunce a propojení s přírodními prvky. Rozsáhlý bytový soubor Jeseniova na pražském Žižkově vyžadoval koordinaci desítek specialistů a také dodržení celé řady regulativů a přesného zadání investora.
Jak se ukázalo po bezmála ročním intenzivním používání, je Revit Architecture vhodným nástrojem i pro tak velký projekt, jako je soubor Jeseniova. Revit Architecture umožnil kreativně modelovat čtyři bytové domy včetně dalšího zázemí a posunul práci architektonické kanceláře na další kvalitativní stupeň. Hlavní výhoda spočívala v modelování složitých fasád a vnitřních dispozic, pro něž je Revit výborným nástrojem.
Nasazení Revitu pro všechny projekty kanceláře bude ještě nějakou dobu trvat, ale projekt jako jsou byty Jeseniova dává studiu obrovské zkušenosti s využitím všech funkcí tohoto řešení.