Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

NEC představil 30palcovou vlajkovou loď, profesionální LCD

Pondělí, 02 Červen 2008 16:07

Zejména pro náročné CAD/CAM a DTP aplikace je určen nový profesionální širokoúhlý LCD monitor NEC s H-IPS panelem. Třicetipalcový NEC MultiSync LCD3090WQXi je díky vysokému rozlišení (2560×1600 pixelů) rovněž vhodný pro aplikace, kde se klade důraz na velké množství zobrazených informací na jedné ploše (finanční a burzovní sektor, pojišťovny, grafické informační systémy atd.). Vylepšený systém kalibrace bez nutnosti použití SW aplikace a propojení s PC rovněž staví MultiSync LCD3090WQXi do světa produktů s vysokou přidanou hodnotou a uživatelsky jednoduchou obsluhou. Kalibrace dovoluje nastavení jasu, bílého bodu a gamma křivky za použití kalibrační sondy s USB konektorem, bez nutnosti dalšího SW vybavení, nebo propojení s PC, lze ji provádět prostřednictvím on-screen menu. S pokrytím přes 100% barevného prostoru podle NTSC a 97,8% Adobe RGB, a možností seřízení barev v šesti osách (R, G, B, C, M, Y) nabízí tento model vysoce věrnou reprodukci barev. Displej má kontrastní poměr 1000:1 a dobu odezvy 6 ms. Monitor disponuje dvěma digitálními vstupy DVI s podporou HDCP.
Ke kalibraci Gamma křivky, je charakteristika Gamma křivky na displeji měřena a přímo korigována s hardwarem monitoru za použití 36 bitové LUT tabulky (12 bitů na barevný kanál). Speciálně pro barevně kritické vícemonitorové aplikace je důležité mít pro oba displeje přesně totéž nastavení. Toho se dosahuje kalibrační funkcí dovolující nastavení referenčního monitoru jako aplikace přídavného displeje. Ke spolehlivému a kvalitativně stálému provozu po celou dobu životnosti produktu přichází monitor s celou řadou speciálně vyvinutých funkcí a vlastností. Za mnohé jmenujme X-light Pro, specificky polarizovaný podsvit díky prvkům barevných složek (R, G, B) se zpětnovazebním měřením a kontrolou hodnoty jasu a barvy referenčního bílého světla podsvitu. Konstantní nastavení hodnot se udržuje automaticky v návaznosti na vnitřní teplotu a hodnoty nastavené uživatelem. Tato technologie zajišťuje konstantní kvalitu obrazu během fáze po zapnutí monitoru, ale i během provozu. Technologie ColorComp automaticky optimalizuje jas, barvu a hodnoty Gamma v reálném čase se zpětnovazební kontrolou na matrici panelu tak, aby bylo zajištěno rovnoměrné rozptýlení světla směrem od podsvětlovacích prvků k uživateli zvláště pak v barevně kritických aplikacích. Za tímto účelem je každý monitor před finální distribucí testován a odchylky od standardu jsou kompenzovány na individuální úroveň pixelů, kdy se každý jednotlivý pixel optimalizuje separátně. I v případě, že se NEC MultiSync LCD3090WQXi použije pro přehrávání a střih videa, animace a jiné dynamické děje, je pohyblivý obraz reprodukován díky technologii OVERDRIVE velmi dynamicky, ostře a čistě.
Displej má kontrastní poměr 1000:1 a maximální jas 350 cd/m2. Může být výškově nastaven až o 190 mm, nebo jej lze otáčet o 90°do pozice „Portrét“. OSD menu je uživatelsky jednoduché. Na displeji zobrazované popisky funkcí u příslušných ovládacích tlačítek usnadňují orientaci v ovládacích prvcích.
DVI-I a DVI-D vstupy byly integrovány s technologií Ambix. Oba vstupy DVI mohou být použity současně. Podpora HDCP dovoluje pohodlně zobrazit HD zdroj signálu až do velikosti (progresivního) rozlišení 1080 pixelů. Samozřejmostí je rovněž redukce spotřeby elektrické energie díky funkci AmbiBright a integrovanému optickému senzoru okolního světla, který optimalizuje jas a kontrast monitoru v závislosti na osvětlení pracoviště. Zajímavou funkcí je možnost automatického vypínání, hodiny s reálným časem a integrovaným plánovačem.

Technické parametry:

  • Název: NEC MultiSync LCD3090WQXi
  • Technologie panelu: H-IPS TFT, 30"
  • Pokrytý barevný prostor: 102% NTSC, 97,8% Adobe RGB
  • Pozorovací úhly: 178° H/V (při kontrastním poměru 10:1)
  • Doporučené rozlišení: 2560×1600 pixelů
  • Jas: 350 cd/m²
  • Kontrastní poměr: 1000:1
  • Doba odezvy: 6 ms (šedá-šedá)
  • Počet barev: 16,77 milionů
  • Vstupy: 1× DVI-I, 1× DVI-D
  • ErgoDesign: 190 mm výškově nastavitelný, Portret / Landscape, otočný kolem své osy
  • Možnosti nastavení: Automatické nastavení; kontrola nastavení teploty barev; OmniColor nastavení barev v osách R,G, B, C, M, Y; jas; kontrast; ostrost; inteligentní nastavení power managementu; informace o monitoru; nastavení black level; rozšířené módy pro přepočítání nenativního rozlišení na účelem plného zobrazení na pracovní ploše; uzamykatelné OSM menu; rychlá volba ovládacími prvky
  • Speciální vlastnosti a funkce: Systém podsvitu X-Light Pro; nastavitelná Power LED dioda; Eco módy; AmbiBright senzor; AutoBright funkce; direct brightness & contrast; auto black level; AutoBrightness; AutoContrast; Ambix; CableComp pro připojení dlouhými kabely; ColorComp; RapidResponse; RapidMotion; TileMatrix; TileComp; OmniColor; TORO Design; DDC-CI; NaViSet a NaViSet administrator; power-on a power-off časovač; Overdrive; self-diagnostika panelu; quick release demontovatelný podstavec bez potřeby šroubováku
  • Barevné provedení: Černá a šedo-stříbrná
  • Certifikace: CE, TÜV GS, TCO ‘03, TCO ’06, TÜV ERGONOMIE, ISO 13406-2, Energy Label, Energy Star 4.0, PCT, UL, GOST