Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Modernizovaný portál CADforum.cz

Čtvrtek, 10 Červenec 2008 15:38
CADforum828.jpgSpolečnost XANADU představila novou podobu svého tradičního informačního portálu CADforum.cz. Oblíbená služba, která funguje již déle než 11 let, přináší nejen nejširší servis informací, rad, tipů, diskuzí a CAD bloků ke stažení, ale představuje i další novinky pro příznivce počítačově podporovaného navrhování. Idea efektivní komunikace s uživateli aplikací firmy Autodesk byla poprvé realizována v březnu 1997 – nejprve formou pravidelné e-mailové konference, o tři roky později pak i prostřednictvím webu plného zajímavých tipů a triků na známé adrese www.cadforum.cz. Aktuální čísla, shrnující dosavadní existenci portálu:
  • aktuálně přes 40 milionů přístupů ročně (ve všech jazykových verzích)
  • přes 9 tisíc registrovaných uživatelů z České a Slovenské republiky
  • přes 14 tisíc registrovaných uživatelů anglické mutace z celého světa
  • okolo 50 tisíc diskuzních příspěvků
  • databáze více než 4 300 CAD a GIS tipů
  • velmi populární knihovna CAD bloků obsahuje již dnes přes 3 tisíce bloků formátu DWG, RFA a IPT (bezplatně ke stažení)
  • téměř 1,4 milionu stažení (CAD bloky, CAD freeware utility, dokumentace ad.).
Současná modernizace vzhledu portálu CADforum.cz nepředstavuje všechny novinky zpřístupněné uživatelům. Ti mohou využít také funkčních rozšíření a rozsáhlejších diskuzních konferencí, či využít lepší dostupnosti webu pro uživatele pracující na různých platformách. K dispozici samozřejmě zůstává veškerý předchozí obsah portálu, a to včetně CAD utilit, výukových videí, příruček ke CAD aplikacím, on-line převodníku fyzikálních jednotek, slovníku CAD/GIS pojmů atd. Z dalších funkčních vylepšení lze uvést například sjednocené přihlašování ze všech stránek, přehled nových CAD bloků, přehlednější webové rozhraní pro stahování obsahu, sjednocenou strukturu menu, nové RSS kanály i produktově orientované stránky s užitečnými informacemi. Upravena byla struktura diskusních konferencí. S vědomím, že někteří uživatelé nepoužívají jen produkty Autodesku – nebo z různých důvodů používají kombinace CAD aplikací a dalších CAx nástrojů různých výrobců – byla rozšířena diskusní fóra i o další CAD oblasti. V současnosti je dostupná česká verze portálu na adrese www.cadforum.cz. Anglická a německá jazyková mutace přejdou na nové prostředí v nejbližších dnech.