Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Vytvořte si 3D web

Pondělí, 14 Červenec 2008 15:13
3DXplorer829.jpgSpolečnost Altadyn, vývojář 3DXploreru, platformy na tvorbu 3D virtuálního světa, založené na "plug-in-less" 3D prohlížeči, oznámila, že 3DXplorer byl použit k 3D virtuální prezentaci Benaroya Hall, sídla seattleského symfonického orchestru, na webu. Nyní si tak může kdokoli kliknout na odkaz a navštívit většinu prostor budovy v plnohodnotném 3D, procházet chodby i schodiště a prozkoumávat místnosti, vše v reálném čase. V souvislosti s tím je snadné si představit, jak může být 3DXplorer použit na podporu připravovaných akcí, jako jsou koncerty nebo konference, pro vytváření dojmů a emocí, které prostě nejsou možné s 2D médii, třeba fotografiemi. Zobrazované místo může skutečně existovat, jak v tomto případě, ale může jít i o rekonstrukci starých památek, jako je Forum Romanum v Římě, nebo o teprve budoucí stavby. Plánované stavby, nebo zcela imaginární a virtuální svět, 3D hry, nebo firemní internetové stránky, vše lze navštívit a interaktivně prozkoumávat. To je jen začátek otevřeného a široce přístupného 3D virtuálního světa, osazeného jak reálnými a imaginárními prostory, pro jejichž návštěvu stačí pouze kliknout na odkaz.
3D virtuální svět Benaroya Hall můžete navštívit na následující odkazech: Grand Lobby, vstup do budovy, místnost zakladatele.
Altadyn 3DXplorer je bezpluginová, na prohlížeči založená web3D platforma pro navštěvování a budování 3D virtuálních světů, webových stránek a webových aplikací. 3DXplorer je založen na průmyslových normách, jako je Java, které umožňují 3D prostředí okamžitě prohlížet na jakémkoliv PC nebo Mac a s libovolným prohlížečem (Internet Explorer, Firefox, Safari a Opera), bez instalace zásuvného modulu (plug-in) nebo klientského softwaru. 3DXplorer je k dispozici zdarma pro vývoj, authoring i pro zobrazení na malých nebo středně velkých webech.
Mezi zákazníky Altadynu patří SAP, Orange, Bayer, a Glaxo-Smith-Kline, společnost má kanceláře v Paříži, Francie a v Irvinu v Kalifornii. Více informací najdete na www.3dxplorer.com.