Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nemetschek a Weto vyvíjejí společně

Čtvrtek, 31 Červenec 2008 14:58
NemetschekWeto2_831.jpgNemetschek Allplan a Weto, bavorský prodejce softwaru pro truhlařinu a dřevěný stavební průmysl (kterého čtenáři IT CADu dobře znají), dospěli k široce vytýčené dohodě. V budoucnosti obě společnosti chtějí vyvíjet a prodávat návrhářský software pro dřevařský průmysl společně. Tomu nahrává i současný trend rostoucí dřevěné výstavby s nižšími ekologickými dopady. Nové řešení bude garantovat uživatelům tok shodných dat od návrhu k výrobě a dovolí jim navrhovat stavby trvale udržitelným způsobem. Dřevo je z ekonomických a ekologických důvodů jedním ze stavebních materiálů budoucnosti a Nemetschek chce partnerství s Wetem využít k nabídce nástroje, který uživatelům dovolí účinně navrhovat dřevěné stavební produkty při současných podmínkách energií a zdrojů. Moderní špičkové dřevěné domy kombinují zvyšující se průmyslovou prefabrikaci a technická zařízení moderních budov, aby rozhodnutí mohla být vykonávána během fáze návrhu. Spolupráce Allplanu s Wetem vytváří jedinečné řešení pro stavební sektor, optimalizovaný uvnitř jednoho programu, který zahrnuje všechno od skici po pracovní návrh, řízení nákladů, výrobu a konečné přijetí. Dřevěné konstrukce mají v posledních letech značně zvýšený podíl na trhu. S novými energetickými požadavky je tento stavební materiál atraktivní pro architekty, stavební investory a návrháře pro použití na hrubé stavby. Podle "Bundesverband Deutscher Fertigbau" (Sdružení německých výrobců budov na klíč) v Bad Honnef je každý šestý soukromý dům v Německu postaven s použitím dřevěné konstrukce. Asociace odhaduje, že podíl dřevěných stavebních projektů se bude zvyšovat.
Odborné znalosti architektů a návrhářů v používání a stavění s tímto materiálem budou mít důležitý vliv na budoucí vývoj. Integrované dřevěné stavební řešení od firem Nemetschek a Weto pomůže uživatelům navrhovat projekty v souladu s požadavky na životní prostředí, hospodárné náklady a vysokou kvalitu.
Konzistentní datový tok od návrhu k výrobě umožňuje kombinovat pevnou a dřevěnou konstrukci v jedné aplikaci, stejně jako specializované dřevěné trámové profily, konstrukce střešních oken a mnohem více. Uživatelsky přívětiví průvodci dělají aplikaci snadnou k naučení a pro použití. Pro architekty a návrháře toto znamená zlepšený výkon s menším množstvím práce.
Spolupráce mezi oběma společnostmi kombinuje to nejlepší z obou světů. Nemetschek bude nadále vyvíjet funkce pro pevnou a ocelovou konstrukci v Allplanu, Weto se zaměří na svoje klíčové schopnosti – dřevěné konstrukce.
První společná zákaznická řešení jsou plánována na začátek roku 2009.