Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Medusa4 v3.1

Pondělí, 25 Srpen 2008 22:01
medusa4_835.jpgNěmecká společnost CAD Schroer Group (CSG), která vyvíjí konstrukční řešení pro výkresovou dokumentaci, 3D modelování a návrhu továren, uvedla novou verzi softwaru MEDUSA4 Design Automation Suite s označením 3.1. Zákaznící CSG zejména oceňují velmi kvalitní 3D datové překladače, jako 3D DXF nebo podporu barev u STEPu. Také další vlastnosti a volby jako jsou názvy, vrstvy, atributy, zobrazení, atd. lze pohodlně spravovat na začátku importu. MPDS4, aplikace pro návrh továren, je doplněna o nový modul Mechanical Handling, který pomáhá při umísťování a inteligentnímu propojování jednotlivých částí. Od dopravníků, přes jeřáby k automobilovým zvedákům a instalacím, mohou konstruktéři snadno vybírat, umísťovat, konfigurovat, vizualizovat a doplňovat inteligenci k prvkům výrobního procesu továrny.

 

MPDS4 Factory Layout je řešení, které pracuje s umísťováním zařízení v jakémkoliv 3D návrhu včetně prostorových vizualizací instalací na základě 2D plánů. K neméně významným novinkám je 3D Component Designer pro snadné modelování uživatelských 3D součástí.

S jakými novinkami se tedy můžeme v nové MEDUSA4 setkat? Ve 2D výkresové a technické dokumentaci je to inteligentní kreslení (náčrty), konverzi násobných výkresových prostorů z formátu Autocad DWG, nový nástroj pro číslování a přečíslování textů na výkresu a další vylepšení. V Meduse se rozšířily možnosti importu o 3D DXF a rozšířený STEP, podpora spolupráce s Pro/E Wildfire 4. Přibyl také nový nástroj pro práci s parametry MEDUSA4 Parametrics. Modul P&ID pracuje s textovými informacemi a zprávami. Nakonec pomocí modulu MEDRaster můžete pracovat s rastrovými podklady uvnitř Medusy. Jak už bylo uvedeno výše, do aplikace MPDS4 byly přidány nové moduly Mechanical Handling, 3D Component Designer a Faktory Layout.