Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Synchronní technologie na MSV

Úterý, 23 Září 2008 11:33
SiemensMSV839.jpgSiemens PLM Software představil třetí den Mezinárodního strojírenského veletrhu v Kongresovém centru na výstavním areálu Veletrhů Brno novinky verzí Solid Edge se Synchronní technologií a NX 6. V dopoledním bloku demonstrovali CAD specialisté Josef Kubr a Martin Šoltés, v čem revoluce v oblasti CAD technologií spočívá. Zcela nový způsob práce se Solid Edge se Synchronní technologií kombinuje rychlost a pružnost explicitního modelování s ovladatelností a předvídavostí parametrického modelování. Bez ohledu na dovednosti uživatele umožňuje Solid Edge se Synchronní technologií rychlejší práci než konkurenční systémy. Synchronní technologie přináší stejnou úroveň inteligence jako parametrické systémy závislé na historii, ale s daleko menšími nároky na přípravu konstrukce a vlastní modelování. Technologie skrytá za tímto úžasným pokrokem je jedinečné synchronní řešení. Prvky jsou ukládány v kolekcích, takže jsou řešeny nezávisle na pořadí vzniku. Tento systém eliminuje všechny problémy plynoucí z dědičné závislosti prvků, která diktuje pořadí, ve kterém mohou být prvky modifikovány.
„Montážní díry mohou řídit polohu stěn, které byly vytvořeny dříve. Díky tomu je možné díru umístit přímo na požadované místo a veškerá související geometrie se upraví tak aby vyhovovala původnímu záměru,“ potvrdil Josef Kubr při prezentaci živé ukázky.
V odpolední části se účastníci se synchronní technologií setkali podruhé, tentokrát při uvedení šesté verze komplexního CAD/CAM/CAE systému NX. NX 6 přináší inovace a nové dynamické možnosti ve všech oblastech – konstrukci, simulacích, správě technické dokumentace, tvorbě nástrojů, obrábění atd. NX 6 pokračuje v trendech nastolených předchozí verzí, kromě již zmíněné synchronní technologie přináší zjednodušený interface, zrychluje práci se systémem a prohlubuje integraci s PLM řešením Teamcenter. V osmi živých ukázkách pánové Petr Sedlář, Miloš Koula a Filip Nechvátal předvedli základní principy práce se synchronní technologií, rychlost editace pomocí synchronního modelování nebo zpětnou parametrizaci. V části věnované CAM předvedli obrábění řízené PMI, kdy NX 6 čte informace PMI obsažené přímo v modelu a získaná data používá k řízení tvorby NC programu nebo obrábění řízené prvky – do NX CAM byla začleněna technologie ze systému Tecnomatix Line Planner, která rozšířila možnosti rozpoznávání prvků a poskytuje daleko výkonnější, databázově založenou technologii pro tvorbu procesu obrábění každého prvku.
Ukázky měly pro pořádající firmu úspěch, protože hned po jejich skončení se na technického ředitele Siemens PLM Softwaru Petra Sedláře obrátilo několik posluchačů, kteří projevili zájem o přechod na NX 6 z jejich stávajícího CAD systému.