Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

FOR ARCH 2008 s vyšší návštěvností

Pátek, 03 Říjen 2008 12:08
P9250002_840.jpgMezinárodní veletrh FOR ARCH 2008 se konal ve dnech 23. až 27. září na pražském "výstavišti" v Letňanech. Snad mi jako nerodilému Brňanovi odpustíte ony uvozovky u slova výstaviště, ale nemohu si pomoct, ať si kdo chce co chce říká, výstavní pavilony hangáry nenahradíš. Na druhou stranu, kdo má rád proplétání úzkými uličkami mezi davy někam směřujících lidí, ten si přišel na své. Letošního ročníku se zúčastnilo 1039 vystavovatelů a spoluvystavovatelů na výstavní ploše větší než 25 000 m2. Předpokládám, že uvedená čísla jsou součtem i pro souběžně s FOR ARCHem probíhající výstavy FOR WOOD, FOR ELEKTRO a FOR INVEST. Platících návštěvníků přibylo oproti loňskému ročníku plných 12 %. Pořadatelé přičítají toto zvýšení také tomu, že se zlepšila dopravní obslužnost výstaviště, protože pár stovek metrů od vchodu na výstaviště je nyní konečná metra linky C a autobusový terminál. Mezi vystavovateli bylo letos rekordní i zahraniční zastoupení, když sem zavítali vystavovatelé z 19 zemí. Zde je jejich výčet: Belgie, Bělorusko, Bulharsko, Čína, Dánsko, Estonsko, Finsko, Chorvatsko, Maďarsko, Německo, Nizozemí, Polsko, Rakousko, Rusko, Slovensko, Španělsko, Švédsko, Turecko a Ukrajina. Návštěvníci veletrhu se mohli seznámit s řadou novinek a vidět zajímavé expozice.
Pro náš časopis ovšem byla přítomnost vystavovatelů s CAD systémy spíše tristní záležitostí. Našel jsem jen tradiční vystavovatele ARCHISOFT, SOFTconsult a Špinar – software, jako novinku jsem objevil stánek v Brně sídlící společnosti MITEK INDUSTRIES, která nabízela software pro projektování dřevěných konstrukcí WoodEngine.
 
Podle závěrečné zprávy lákal veletrh kromě odborníků z oblasti stavebnictví a laické veřejnosti i osoby veřejně činné. Nepotkal jsem naštěstí žádného politika či ministra s ochrankou, ale neuniklo mi, že jsem prošel kolem mediálně bezesporu velmi známého Reye Korantenga.
Nadcházející ročník FOR ARCH 2009 bude jubilejní dvacátý a uskuteční se ve dnech 22. až 26. září 2009.