Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Představuje se SolidWorks Enterprise PDM 2009

Pátek, 03 Říjen 2008 18:08
PDM1-UI840.jpgSpolečnost Dassault Systèmes SolidWorks Corp. (DS SolidWorks), což je nový kompletní název společnosti SolidWorks, představila aplikaci SolidWorks Enterprise PDM 2009. Nová verze tohoto řešení pro správu dat výrobku nabízí hlubší integraci s 3D CAD aplikacemi SolidWorks, rozšířené funkce rozpisky materiálu a správu dat výrobku zaměřenou na položky. SolidWorks Enterprise PDM je softwarové řešení pro bezpečné sdílení, správu a opětovné využívání dat výrobků v rámci organizací. Zejména je vhodná pro společnosti s pobočkami na různých místech po světě, které by chtěly využívat výhody automatizovaného pracovního postupu nebo požadují kompletní databázové funkce nabízené serverem Microsoft SQL Server. Aplikace SolidWorks Enterprise PDM 2009, plně integrovaná s aplikací Microsoft Windows Explorer, může být nasazena za zlomek času vyžadovaného jinými systémy pro správu dat výrobku, navíc s minimální nebo nulovou nutností školení uživatelů. Hlubší integrace aplikací SolidWorks dovoluje uživatelům produktu SolidWorks Enterprise PDM 2009 používat nově řadu funkcí zvyšujících produktivitu aplikace pro správu dat výrobku přímo z uživatelského rozhraní aplikace CAD, včetně funkcí „Change State“ a „Where Used.“ Nové okno náhledu v rozhraní zobrazuje miniaturu dílu s podrobnými údaji o verzi, čímž odstraňuje nutnost otevírat soubory a kontrolovat jejich vlastnosti. Uživatelé mohou porovnávat jakékoliv dva dokumenty uložené v úložišti aplikace SolidWorks Enterprise PDM 2009 přímo z aplikace SolidWorks 2009. Dalším novým integračním rysem je schopnost vydávat soubory určené pouze pro čtení jednoduchým kliknutím na „yes“ po vyzvání. A po zápisu souborů jsou výkresy SolidWorks nyní automaticky doplněny o díly a sestavy vymodelované ve 3D.
Výrazně rozšířeny byly funkce rozpisky materiálu za účelem zvýšení efektivity, pružnosti a využití i mimo společnost, která daný projekt vytváří. Například uživatelské „rozpisky výkresu/sestavy“, vytvořené v aplikaci SolidWorks CAD, jsou nyní v neporušeném stavu převedeny do SolidWorks Enterprise PDM 2009 a odpadá tak nutnost jejich přepracovávání. „Pojmenované“ rozpisky materiálu, které mohou být použity i mimo projekt vytvářející organizaci, jsou nyní asociovány se sestavou SolidWorks. To znamená, že pokud konstruktér změní díl, dojde k automatické aktualizaci rozpisky materiálu. Kromě toho lze pojmenované rozpisky materiálu nyní automaticky exportovat do formátu XML pro rychlejší a přesnější přenos dat do systémů pro plánování podnikových zdrojů (ERP)
Ačkoliv je správa dat produktů tradičně orientována na soubory dílů a sestav, nová správa dat produktů zaměřená na položky představuje bránu mezi konstrukčními a nákupními, finančními a ERP systémy. Ty se zabývají všemi položkami, které organizace musí objednávat pro určitý výrobek, ne pouze díly modelovanými v CAD. Jako součást této změny nabízí aplikace SolidWorks Enterprise PDM 2009 nové rozhraní Item Explorer, které nabízí ruční přidávání položek, kompatibilitu metody „táhni a pusť“ s CAD softwarem od jiné společnosti než od SolidWorks, a integraci systémů ERP založených na XML.
Toto jsou pouze některá z vylepšení obsažených v aplikaci SolidWorks Enterprise PDM 2009. Kompletní seznam naleznete zde.
Aplikaci SolidWorks Enterprise PDM 2009 lze nyní zakoupit ve 14 jazykových mutacích prostřednictvím autorizovaných distributorů společnosti SolidWorks po celém světě. Aplikace SolidWorks Enterprise PDM 2009 pracuje pod operačním systémem Microsoft Windows Vista v 32 nebo 64bitové verzi a i nadále podporuje operační systém Microsoft Windows XP. Bude podporovat platformy Microsoft Windows Server 2008 a Microsoft SQL Server 2008, jakmile budou uvedeny na trh. Informace o cenách získáte od autorizovaného distributora společnosti SolidWorks. Distributora ve svém regionu naleznete zde.