Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

RhinoCAM na druhou

Pondělí, 13 Říjen 2008 22:58
rhinocam842.jpgSpolečnost MecSoft v říjnu uvedla novou verzi RhinoCAM, která doplňuje Rhinoceros 4.0 o funkčnost 2,5D až 4D frézování. Největším zlepšením je zejména integrace s Rhinocerosem 4.0, kdy uživatel má k dispozici cenově dostupné, ale ve své kategorii dostatečně výkonné řešení. To však není jedinou změnou. Vylepšení uživatelského rozhraní přináší vyšší přehlednost a rychlejší ovládání. RhinoCAM 2.0 je plně datově asociativní s modely Rhinocerosu, takže veškeré změny na CAD modelu se přenesou i do obrábění. RhinoCAM je distribuován ve dvou verzích - Standard, která je určena pro základní obrábění a Professional. Ke Standardu lze dokoupit rozšiřující modul pro 4osé obrábění.

Varianta Professional je určena tvorbu forem a lisovacího nářadí. Pokud se podíváme na funkcionalitu jednotlivých verzí, tak Standard zpracovává 2,5D frézovací operace, 3osé obrábění a vrtání. Z operací 2,5D to je kapsování, profilování, obrábění rovinných ploch, zbytkové obrábění, vrtání, závitování a podobně. Například při obrábění kontur mohou uživatelé vložit můstky, aby se vnitřní tvar neoddělil v nevhodném okamžiku a nezničil celé dílo. Také speciální strategie pro hrubování a dokončování V drážek patří k novinkám verze 2.0. V tříosém obrábění kromě několika strategií hrubování vč. vyvrtávání, dokončování, zbytkovém obrábění, obrábění po křivkách. Nově jsou používány oblasti k omezení obrábění. Je možné využít plošné oblasti, projekcí z osy nástroje na model, oblast kolize držáku a další možnosti. 4osý modul doplňuje funkcionalitu o souvislé a indexování řízení ve všech odpovídajících strategiích.

Ve všech verzích je k dispozici animace NC dráhy a simulace odebírání materiálu. Verze Professional má k dispozici rozšířenou verzi simulaci a kontrolu kolizí nástroje včetně držáků. Tříosé indexované obrábění, známé 3+2, nabízí uživatelům možnost zpracovávat komplexní plochy a tvary právě verzí Professional.

Uživatelé si mohou upravit postprocesory podle svých potřeb a zvyklostí. Pro plošné obrábění můžeme využít také spirálové nebo šroubovicové cykly. Rozsáhlé jsou také možnosti HTML dokumentace obrábění.