Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

První asijské digitální město

Středa, 12 Listopad 2008 10:49
Topobase846.jpgSpolečnost Autodesk oznámila, že spolupracuje s organizacemi Incheon Free Economic Zone (IFEZ) a Incheon Urban Development Corporation (IUDC) na vytvoření prvního asijského digitálního města v korejském Incheon (Inčchon) a projektu „Město budoucnosti” v městské části Song-do. Pro Autodesk je Incheon druhým pilotním městem projektu „Digital City” po Salcburku ohlášeném v červenci tohoto roku. Autodesk, IFEZ a IUDC budou spolupracovat na vývoji digitálního města, tj. spolupracovat na podrobném 3D modelu města, které umožní uživatelům z řad veřejnosti, městské samosprávy, stavebních a podnikatelských komunit využívat technologická řešení k vizualizaci, analýzám a simulacím reálných scénářů v životě města pro podporu rozhodování a pro sdílení informací ve společném prostředí. Cílem tohoto projektu je pomoci s vývojem špičkového systému řízení města budoucnosti. WaterPipeNetwork846.jpgDalším cílem tohoto pilotního programu je, aby Incheon spojil 3D modely nadzemních i podzemních prvků na otevřené technologické platformě, která podporuje bezpečnou a robustní integraci dat CADu, informačních modelů budov, geoprostorových dat, liniových a plošných staveb a infrastrukturních dat z rozlehlé geografické oblasti. Spojením těchto dat s nástroji Autodesku určenými k realistické vizualizaci a simulaci vytvoří Incheon pro své občany intuitivní a atraktivní způsob, jak si udělat přesnou představu o návrzích a řízení výstavby, prostředí a provozu ve městě.
Technologie Autodesku také ulehčí plánování a pořádání důležitých chystaných událostí, jako bude výstava World City Expo 2009 a Asijské hry v roce 2014. Organizace Autodesk a IUDC spolupracují již řadu let. Uznávaná odbornost a věrohodnost Autodesku v oblasti technologií pro inženýrskou práci, datové sady a vizualizace poskytne městu Incheon detailní vizualizaci návrhů na úrovni celého města.
Jako pilotní projekt počáteční fáze iniciativy Digital City byl vybrán investiční projekt miniměsta Tomorrow City (T-City – Město budoucnosti) v řádu 100 miliard jihokorejských wonů, který se nachází ve městě New Song-do. T-City, jehož otevření je naplánováno na srpen 2009, je šestipatrový projekt mini-města s „všudypřítomnými” technologiemi (u-city) o celkové ploše 31 697 m2), v němž budou nabízeny rozmanité, futuristické u-služby včetně u-dopravy a u-nakupování. IFEZ bude v tomto pilotním programu zkoumat potenciální přínosy nového 3D systému řízení města, který pokryje celý proces developerského projektu od návrhu přes výstavbu a provoz až po údržbu města po vybudování.