Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Vítězové soutěže Geoaplikace 2004

Pátek, 06 Květen 2005 09:33
Ministrině informatiky Dana Bérová a vítězové kategorie Komerční GISByly vyhlášeni vítězové již šestého ročníku soutěže Geoaplikace roku, kterou opět uspořádala Česká asociace pro geoinformace společně s partnery. V letošním roce jimi byli Ministerstvo informatiky, Ministerstvo vnitra, komise ISMO Svazu měst a obcí ČR a sdružení TUESDAY Business Network, které se podílelo na nové kategorii Komerční GIS.

Výsledky prvních dvou kategorií - GIS pro lepší služby veřejné správy a GIS v malých městech a obcích byly oznámeny v rámci konference konferenci ISSS, ocenění v kategorii Komerční GIS byla předána tento týden na setkání Business Tuesday network, tentokrát věnovanému právě geoaplikacím.

Kategorie A - GIS pro lepší služby veřejné správy

  • 1. místo: Geoportál Zeměměřického úřadu
  • 2. místo: Internetový zobrazovač geografických armádních dat - IZGARD
  • 3. místo: Projekt Jednotné digitální technické mapy Zlínského kraje
  • Zvláštní cena odborné poroty: GIS portál města Plzně

Kategorie B - GIS v malých městech a obcích

V této kategorii se zúčastnil malý počet soutěžních projektů. Z toho důvodu se odborná porota rozhodla nevyhodnocovat pořadí, ale udělit pouze Zvláštní cenu, kterou získala Internetová GIS aplikace obcí mikroregionu Hrotovicko.

Kategorie C - Komerční GIS

  • 1. místo: TSK Praha - Dopravní informace on-line, projekt vytvořený společností GCWare, spol. s r.o., ve spolupráci s Technickou správou komunikací Praha
  • 2. místo: CarNet, projekt společnosti SGS
  • 3. místo: Mapy.Centrum.cz vytvořen společností T-Mapy spol. s r.o. ve spolupráci se společností NetCentrum, s.r.o.
  • Zvláštní cenu odborné poroty získal projekt Nasazení ArcFM pro správu elektrických sítí v Západočeské energetice, a.s., intranetová geoaplikace vytvořená společností ARCDATA PRAHA, spol. s.r.o. ve spolupráci s firmou Západočeská energetika, a.s.

Více informací: CAGI