Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nový profesionální tablet Wacom

Středa, 25 Březen 2009 17:05
Společnost Wacom představila grafický tablet Intuos4, který se vyznačuje novými rysy a jedinečnými vlastnostmi, které využijí především fotografové, designéři a umělci. Další generace tabletů Intuos je inspirována názory profesionálních uživatelů produktů Wacom a je pri ni typická nová funkce pera, spočívající v schopnosti zachytit i nejjemnější nuance přítlaku na povrch tabletu s nabídkou 2048 úrovní citlivosti. Inteligentní technický design pera Intuos4 přináší lepší vzhled, větší pohodlí a kontrolu. Počáteční přítlak je téměř nulový, což přináší zcela přirozený pocit práce, dalších 2048 úrovní přítlaku zdvojnásobuje rozlišení přítlakové křivky na pero pro ještě lepší zpětnou vazbu a přináší další tvůrčí efekty v rámci softwarových aplikací, které podporují citlivost na přítlak. Dále Intuos nabízí specifické pracovní postupy a efektivní nástroje, jako například libovolně nastavitelná tlačítka pro klávesové zkratky s OLED (Organic Light Emitting Diodes) displeji, které indikují aktuální nastavení každé klávesy.

Díky ergonomickému designu je ultra tenký pen tablet Intuos4 ideálním kreativním nástrojem pro práci s digitálními daty. Díky novému obouručně přizpůsobenému designu jsou všechna tlačítka pro klávesové zkratky v ideální poloze jak pro praváky, tak i pro leváky. ExpressKeys klávesy jsou pohodlně umístěny na straně tabletu, což napomáhá jejich snadnému ovládání nedominantní rukou. Pro změnu z pravorukého uspořádání na levoruké stačí otočit tablet o 180 stupňů a změňit orientaci podsvícených ikon v nastavení ovladačů tabletu Wacom. ExpressKeys specifické pro jednotlivé aplikace maximálně usnadňují způsob práce a zvyšují produktivitu. Novinkou jsou nasvícené OLED displeje (ne u Intuos4 S). Tyto displeje jsou užitečnou připomínkou aktuálního nastavení funkce každého ExpressKey. Protože se tato nastavení liší podle aplikací, displeje se aktualizují bezprostředně poté, co uživatel přepne na jinou aplikaci.
Další novinkou je implementace uživatelsky definovatelného kroužku Touch Ring, kterým lze v jakékoli aplikaci ovládat až čtyři různé funkce. Tlačítko umístěné uprostřed kroužku se používá k přepínání mezi jednotlivými funkcemi (zoom, rolování, nastavení velikosti štětce, přetáčení plátna a výběr vrstvy). Poloha LED umístěná po obvodu kroužku Touch Ring indikuje aktuální funkci. Hned po instalaci je majitelům tabletů Intuos4 přístupné ovládání v softwarech jako Adobe, Autodesk a Corel. Kromě toho uživatelé ocení významné rozšíření efektivního, snadno ovladatelného softwaru společnosti Wacom.
Nový stojánek na pero slouží nejen jako stojánek, ale také jako šikovné odnímatelné pouzdro na náhradní hroty pera a jako vytahovač hrotů. S tabletem Intuos4 se dodávají standardní, felt, stroke a flex hroty, což uživateli umožňuje simulovat celou řadu tradičních uměleckých a designérských materiálů. K dispozici je také Art Pen, jehož kurzor se v Adobe Photoshop, Illustrator a Corel Painter X za pomocí rotační funkce otáčí a vytváří přirozený dojem štětce, podobně jako kaligrafické pero a Airbrush – stříkací pistole, který uživateli umožňuje v některých kreativních programech kreslit a definovat barevné vzory. K dispozici je také Classic Pen a bezdrátová a bezbateriová myš Wacom.
Intuos4 je na trhu od 25. března 2009 a je nabízen ve čtyřech velikostech pro uspokojení různých nároků na rychlost pohybu a pracovní prostor – small (Intuos4 S za 6057 Kč), medium (Intuos4 M za 9972 Kč), large (Intuos4 L za 12935 Kč) a extra large (Intuos4 XL za 21563 Kč). Všechny ceny jsou uváděny včetně DPH a mohou se lišit v závislosti na aktuálním směnném kurzu dolaru.