Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Kubit nabízí PhoToPlan v5.0 pro opravy fotografií

Čtvrtek, 27 Srpen 2009 11:31

Tags: CAD | Software | Stavebnictví | Vizualizace

kubit935.jpgSpolečnost Kubit (sama sebe píše s malým "k" na začátku) oznámila nejnovější verzi 5.0 softwaru PhoToPlan na rektifikaci digitálních obrázků rovinných objektů. V mnoha případech jsou vysoce kvalitní obrázky nebo rektifikované fotografie nejúčinnější metodou dokumentace údajů určitého místa. Kubit PhoToPlan podporuje věrnou rektifikaci v měřítku u digitálních fotografií, skenovaných map a plánů přímo v AutoCADu, AutoCADu LT a ve všech vertikálních produktech k nim, jako jsou Architecture, Map 3D a Civil 3D. Několik referenčních měření fotografovaného objektu je dostačujících pro rektifikaci fotografií tak, aby mohly být použity v CADu jako základ pro získání správných rozměrů nebo pro přesnou digitalizaci geometrických prvků na fotografii.
Díky sofistikované metodě korekce obrazu ve PhoToPlanu lze použít běžné digitální fotoaparáty a širokoúhlé objektivy. Vlastní rektifikační proces obrazu je jednoduchý a nevyžaduje speciální znalosti fotogrammetrie. PhoToPlan kombinuje rychlé snímání geometrických dat s fotografickou dokumentací v rámci CAD plánu.
Software se nepoužívá pouze pro typické plány zástavbových situací a vertikálních projekcí. Architekti, znalci, historici architektury, restaurátoři památek a archeologové používají PhoToPlan pro vedení svých záznamů o geometrii a stavu objektů (např. budovy, fasády, stropní a nástěnné malby), v CAD plánech. Alpha-Blending a funkčnost pro navazování prostorově distribuovaných snímků umožňuje snadné propojování panoramat a plánů fasád bez mezer. Pokud pro obraz existují ESRI geodata, může je PhoToPlan použít pro nastavení polohy a měřítka fotografie v CADu. Kromě toho může PhoToPlan vytvářet soubory ESRI WOLRD pro rektifikované nebo sloučené obrázky. To znamená, že obrázky jednou řádně umístěné a opatřené měřítkem v CADu mohou být použity v jiných systémech, jako například v geografických informačních systémech (GIS).
PhoToPlan 5 podporuje AutoCAD 2010, AutoCAD LT 2010 a Windows Vista v 32bitové i 64bitové verzi. PhoToPlan 5 je k dispozici v angličtině, němčině a francouzštině.
Zájemci o koupi si mohou vyzkoušet PhoToPlan zdarma po dobu 4 týdnů. Více informací o PhoToPlanu a dalším softwaru pro prohlížení budov lze najít na domácí stránce společnosti Kubit.

Mohlo by vás zajímat: