Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

GibbsCAM a CimatronE na EMO 2009 Milano

Středa, 07 Říjen 2009 14:24

Tags: Akce | CAM | Obrábění | Strojírenství

emo941.jpgPrávě v těchto dnech (5.-10. října 2009) probíhá v italském Milanu mezinárodní strojírenská výstava EMO. Společnost Cimatron Limited zde ve spolupráci s výrobcem obráběcích strojů Willemin-Macodel předvádí reálné 5osé a multifunkční obrábění sofistikovaných medicínských součástí pomocí produktu GibbsCAM. V GibbsCAMu jsou naprogramovány dvě komponenty, součásti z lékařského průmyslu, na stroji Willemin-Macodel MTM (multifunkční stroj). Kromě toho je GibbsCAM 2009 předváděn i na stánku společnosti Cimatron Group a na stáncích dalších dodavatelů obráběcích strojů.
Firma Willemin-Macodel předvádí 5osý MTM stroj 508MT se dvěma vřeteny a obrábění meziobratlové ploténky a kostního šroubu zároveň, v jednom produkčním cyklu. Meziobratlová ploténka je lékařský implantát používaný pro fixní spojení obratlů během srůstání kostí. Obráběním budou předvedeny vysokorychlostní možnosti stroje s dosažením vysoké přesnosti obrábění a hlavní parametry strojů vyžadované pro komplexní lékařské součásti.
Pokročilé MTM možnosti GibbsCAMu jsou využity pro frézování a soustružení jedné ze součástí s možností využití všech možností stroje. Stroj je vybaven podavačem tyčí a součást je automaticky předávána z jednoho stanoviště na další.
GibbsCAM je jedno z mála řešení na trhu s pokročilou technologií, nezbytnou pro plné využití kapacity MTM strojů, a nabízí jednu z nejširších kolekcí postprocesorů pro MTM stroje.
Během přípravy NC programu umožňuje GibbsCAM automatické rozpoznání děr (což zkracuje programovací časy), automatické rozpoznání polotovaru (které zabraňuje zbytečnému obrábění vzduchu a prodlužuje životnost nástroje a stroje) a přesnou simulaci obráběcího stroje. Dalším klíčovým parametrem je unikátní postprocesing pro konkrétní stroj s podporou plného využití možnosti stroje.

Cimatron Limited oznámil pro výstavu EMO 2009 také spolupráci s AgieCharmilles. Na stánku GF AgieCharmilles bude u příležitosti představení nejnovější verze produktu CimatronE pomocí CimatronuE programováno obrábění komponent pro výrobu forem a lisovacích nástrojů na vysokorychlostním 5osém stroji Mikron. Pomocí CimatronuE je programováno obrábění děrovací komponenty lisovacího nástroje z oceli tepelně zušlechtěné na 60HRc na vysoce výkonném stroji Mikron HPM600 HD. Obrábění předvádí schopnost obrábět kontury s přesností 5 mikronů v režimu vysokého výkonu, což výrobcům nástrojů umožňuje splnit požadavky na přesnost při současném výrazném zkrácení časů cyklů, a to i při obrábění velmi tvrdých materiálů.
GF AgieCharmilles využije i 5osé funkce CimatronE pro obrábění na vysokorychlostním 5osém stroji Mikron HSM400U. Na stroji jsou obráběny elektrody z wolframové mědi. 5osé frézování umožňuje použití kratšího, robustnějšího nástroje a dosažení přesného obrábění s vysoce kvalitním povrchem bez nutnosti leštění.
CimatronE je optimalizován pro návrh a výrobu forem, lisovacích a postupových nástrojů prostřednictvím modulů 5osého frézování (pro výrobu nástrojů i pro výrobu jednotlivých součástí), mikro-frézování (pro velmi přesné obrábění) a výrobu elektrod.
CimatronE verze 9.0, který obsahuje nová výkonná vylepšení pro zkrácení časů cyklů, efektivnější konstrukci a proces NC programování, je vystavován na stánku Cimatron Group spolu s GibbsCAM, další produktovou řadou společnosti Cimatron, vyvinutou pro produkční frézování a soustružení.

Mohlo by vás zajímat: