Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Významné vylepšení AVEVA Marine

Pondělí, 21 Prosinec 2009 13:50

Tags: 3D CAD | Loďařství | Software

avevahull952.jpgSpolečnost Aveva vydala rozsáhlý soubor cenných rozšíření a doplnění svého řešení pro stavitele lodí AVEVA Marine. Tyto nové a vylepšené funkce poskytují zvýšenou produktivitu v mnoha oblastech konstrukce lodí a výroby a obsahuje nejnovější verzi AVEVA Marine (12 series), která poskytuje řadu drobných vylepšení produktu. Některá z těchto vylepšení jsou také sdílena s AVEVA Plant a nové funkce v AVEVA Outfitting to například zohledňují v AVEVA PDMS. Tímto způsobem AVEVA dosahuje stále užší integrace mezi uvedenými dvěma rodinami výkonných projekčních IT řešení.
Zvyšování integrace umožňuje efektivnější spolupráci a vytváření složitých plavidel v rámci společného návrhářského prostředí.

Mezi vylepšení patří:

AVEVA Outfitting
  • Zlepšený návrh potrubí a montážních vlastností poskytuje více možností pro návrháře potrubí a umožňuje vytvářet výrobně levnější potrubní konfigurace.
  • Nová funkce Status Control poskytuje výkonné a flexibilní hlášení o stavu návrhu a řízení. To přináší výhody jak na úrovni řízení projektu tak provozního konstruktéra, který bude moci sledovat vyzrávání návrhu během jeho vývoje. Je tak umožněn flexibilní výběr vhodných položek, které mají být sledovány (např. jednotlivé označené položky, katalog dílů atd.) a odpovídající úrovně pro každý stav (například: nezapočato, 50% dokončení, bezkolizní, schváleno k provedení, vydáno, atd.). Status Control může být úzce integrován s úplným řízením stavu projekčních dat a dokumentů v AVEVA NET.
AVEVA Hull Structural Design
  • Zlepšená tvorba a užití referenčních povrchových objektů. To umožňuje kvalitnější navrhovaní zajištěním jednodušších změn návrhů. Očekává se zájem projektantů vojenských lodí, kde specifikace a návrhy změn bývají častější a rozsáhlejší, než u obchodních lodí. Nové možnosti importu a exportu referenčních povrchových objektů pomocí XML zvyšuje  součinnost s analytickými aplikacemi třetích stran.
AVEVA Review
  • Aveva Review nyní zahrnuje možnost usazení a renderování jak streamable tak non-streamable modelů ve stejném pohledu. Zdokonalená technologie streamingu modelu, jak je používána v AVEVA ReviewShare a AVEVA NET, umožňuje prohlížení mnohem větších a složitějších konstrukcí.
  • Kromě renderování objektů vytvořených v AVEVA PDMS nebo AVEVA Marine, mohou být pro streamování automaticky převedeny importované modely třetích stran ve formátu STEP, IGES, ZGL nebo SAT. Doplňující schopnosti Review pro podporu laserových skenů "prováděcího" návrhu poskytují další cenné funkce při integraci modelů zařízení od dodavatelů.
  • Při použití unikátní schopnosti připojení k Review databázi mohou být nyní rezervované a překážkové díly převedeny z AVEVA PDMS nebo AVEVA Outfitting a renderovány jako průsvitné barvy pro snadnější pochopení při posuzování návrhu.
Další řada užitečných vylepšení denní produktivity je určena pro AVEVA Initial Design, AVEVA Hull Detailed Design a AVEVA Diagrams.
Jako součást své politiky soustavného vývoje AVEVA nahrazuje AVEVA P & ID Manager za AVEVA Schematic Model Manager, který bude postupně poskytovat širší škálu možností v různých schematicky založených disciplínách.

Mohlo by vás zajímat: