Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Proměny klimatu v technologiích ESRI

Pondělí, 15 Únor 2010 13:49

Tags: GIS

esri1007.jpgAmerická organizace The Nature Conservancy, zabývající se ochranou přírody, provozuje na webových stránkách Climate Wizard interaktivní mapovou aplikaci, ve které jsou formou mapových služeb znázorněny změny klimatu na celé planetě za poslední desetiletí. Pro předpověď budoucího vývoje je možno zvolit si ze šestnácti klimatických modelů, vycházejících z programu CMIP 3, a prohlédnout si předpokládaný stav pro období blízké i vzdálenější budoucnosti. Aplikace Climate Wizard využívá nejnovější serverové technologie společnosti ESRI.
ArcGIS Server umožňuje splnit požadavky, které Nature Conservancy na svou mapovou aplikaci klade. Jeho prostřednictvím lze publikovat data v rozdílných formátech a od různých organizací – v tomto případě klimatické modely z různých vědeckých pracovišť. Kromě prohlížení jednotlivých modelů či možnosti data stáhnout a využít je pro vlastní analýzy jsou součástí stránek další dvě aplikace, ve kterých lze modely mezi sebou porovnávat, případně u vybraného prohlížet změny podrobněji, rok po roce.
Současná verze aplikace Climate Wizard byla představena na prosincové konferenci COP-15, věnované změnám klimatu. Společnost ESRI se problematice životního prostředí věnuje již od svého založení v roce 1969 a se společností The Nature Conservancy udržuje dlouholetou spolupráci. Máte-li zájem o více informací ohledně technologií ESRI používaných při výzkumu změn klimatu, navštivte stránky www.esri.com/climate.

Mohlo by vás zajímat: