Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové škodovky budou vyvíjeny na SGI Altix ICE

Středa, 31 Březen 2010 10:04

Tags: CAE | Hardware

altixice1013.jpgSpolečnost SGI oznámila, že společnost Škoda Auto si vybrala SGI Altix ICE, aby rozšířila svoji základnu pro počítačem podporovaný vývoj (CAE) nových vozů. Dnešní automobilové odvětví, které je svazováno přísnou emisní a bezpečnostní legislativou, vyžaduje, aby oddělení výzkumu a vývoje společnosti byla vybavena extrémně výkonnými a škálovatelnými výpočetními systémy, jež budou schopny efektivně provádět komplexní vývojové a bezpečnostní analýzy připravovaných výrobků. Aby byla společnost Škoda schopna těchto technických a legislativních požadavků trvale dosahovat, zvolila superpočítač SGI Altix ICE EX osazený 1024 procesorovými jádry s dedikovanou velmi rychlou diskovou kapacitou o rozsahu více než 20 terabytů.
Tento výpočetní systém bude primárně využit pro výpočetní analýzy dynamiky proudění s využitím aplikačních balíků ANSYS FLUENT a OpenFOAM a pro analýzy nárazu (tzv. crash analysis) za použití aplikace PAM-CRASH od společnosti ESI Group. Nový systém SGI poskytuje společnosti Škoda výpočetní výkon 12 TFLOPS a umožní inženýrům z technického vývoje Škoda snížit časy potřebné ke zpracování jednotlivých úloh, a tím zefektivnit a zrychlit vývoj a vylepšit kvalitu a bezpečnost nových vozů.
Systém Alix ICE, který je založen na architektuře procesorů Intel Xeon „Nehalem“, umožní vývojářům Škoda zpracovat větší množství náročnějších analýz v kratším časovém období. Navíc, díky unikátnímu „Eco-logical“ designu systémů SGI, bude Škoda profitovat z dodatečných energetických úspor a vylepšených nástrojů pro správu a řízení.

Mohlo by vás zajímat: