Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

ESRI pomáhá v Mexickém zálivu

Pondělí, 17 Květen 2010 14:15

Tags: ESRI | GIS

esri1020.jpgSpolečnost ESRI po dobu ropné havárie v Mexickém zálivu vytvořila speciální tým, který je k dispozici všem zúčastněným organizacím. Poskytuje jim geoinformační software (GIS), technickou asistenci a aktuální data. Vedle toho byla zprovozněna mapová aplikace, která eviduje zasažené lokality a nabízí čerstvá data o ropné havárii. Dále obsahuje odkazy na související webové stránky, zprávy, fotografie a videa, s možností přidat nový odkaz do mapy. Také na stránkách ArcGIS Online založila ESRI sekci, ve které publikuje mapové služby, aplikace a data související s ropnou havárií. V sekci lze nalézt jak mapové aplikace kombinující mapové podklady ESRI s externími daty, tak mapové služby, které si mohou uživatelé otevřít přímo ve svém GIS.

Mezi tato data patří například trajektorie ropné skvrny, mapa indexů environmentální citlivosti nebo navigační mapy. Některé datové soubory jsou připraveny ke stažení pro práci bez nutnosti připojení na internet.
Pracovníci v terénu, odborníci na životní prostředí i další uživatelé využívají geoinformační technologie k pozorování postupu ropné skvrny a odhadu jejího dopadu na životní prostředí. Analýzy a vizualizace dat v prostředí GIS pomáhají organizacím získat přehled o situaci a plánovat další postup. Díky publikaci nejaktuálnějších informací velkému množství uživatelů je GIS vhodnou podpůrnou technologií pro řešení podobných událostí a ochranu ohroženého obyvatelstva.


Mohlo by vás zajímat: