Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

První grafický monitor Eizo s autokalibrací

Středa, 09 Červen 2010 14:17

Tags: Foto | Grafika | Hardware | Monitory

EIZO ColorEdge CG245WEizo uvedlo na trh v ČR a SR další 10bitový model z profesionální řady ColorGraphic. 24palcový CG245W je prvním grafickým monitorem se zabudovaným kalibračním senzorem a možností pravidelné automatické kalibrace. Praktická je možnost využití flexibilního stínítka nejen v pozici na šířku, ale také na výšku (portrait mode). Monitor je vhodný pro profesionální práci v oblasti fotografie a pre-pressu. Další využití nalezne v profesionálních video-studiích, kde nabízí rozsáhlé možnosti zpracování digitálních filmových dat a navíc simulaci nejrozšířenějších barevných video-prostorů.
CG245W má v horním rámečku integrované kalibrační zařízení, které se v předem naprogramovaný čas vysune a zahájí automatický proces kalibrace. Vlastní kalibrační zařízení je přesně seřízeno a odladěno pro použítý H-IPS panel s širokým barevným gamutem a současně tak eliminuje potřebu použití externích kalibračních sond.

Další podstatnou výhodou autokalibrace je možnost uživatele rozvrhnout si časy kalibrace dle vlastní potřeby i mimo pracovní dobu. Proces autokalibrace je zcela nezávislý na operačním systému počítače, tudíž může kalibrace proběhnout s jakýmkoli operačním systémem (i v případě, kdy kalibrační software není podporován OS).

Širokoúhlý model CG245W s poměrem stran obrazu 16:10 je osazen LCD panelem typu H-IPS s rozšířeným gamutem (98% AdobeRGB) a rozsáhlou podporou pro příjem digitálních videosignálů včetně simulací nejpoužívanějších barevných prostorů (sRGB, AdobeRGB, EBU, Rec709, DCI atd.). K dalším vlastnostem patří precizní 16bitový výpočet gradace obrazu, teplotní kompenzace barevné plochy, bílého bodu, homogenita celé plochy (DUE), senzory pro automatickou stabilizaci a optimalizaci jasu, nově je monitor vybaven teplotními čidly a rozhraním DisplayPort.

Mohlo by vás zajímat: