Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Cloud-computing v oblasti životního prostředí

Pondělí, 23 Srpen 2010 14:06

Tags: Cloud Computing | Data | GIS

eea1034.jpgSpolečnost Esri a Evropská agentura pro životní prostředí (European Environment Agency, EEA) podepsaly memorandum o spolupráci při publikaci geografických dat. EEA je jednou z agentur Evropské unie a jejím úkolem je přinášet kvalitní a nezávislé informace o životním prostředí. Agentura pracuje s údaji poskytovanými institucemi z třiceti osmi evropských zemí a partnerství s Esri jí umožní tato data publikovat například prostřednictvím webových mapových aplikací.
Evropská agentura pro životní prostředí, která již geografické informační systémy společnosti Esri využívá, bude nyní pracovat na zpřístupnění geografických dat za pomoci technologie cloud-computing. Díky tomu se sníží jak pořizovací náklady při spuštění serverů, tak i náklady na jejich provoz a správu. V průběhu příštího roku se obě společnosti zaměří na způsoby sdílení dat, které jsou v souladu se směrnicí INSPIRE a Systémem sdílení informací o životním prostředí SEIS, dále na vývoj mapových šablon založených na projektu Community maps a rozvoj projektu Eye on Earth.
EAA svými informacemi o životním prostředí pomáhá členským zemím činit informovaná rozhodnutí ke zlepšování životního prostředí, začleňování environmentálních aspektů do hospodářských politik a přechodu k trvalé udržitelnosti.

Mohlo by vás zajímat: