Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Bentley Substation V8i snižuje náklady na vlastnictví

Úterý, 07 Září 2010 11:17

Tags: Bentley | Software

bentley1036.jpgKoncem července oznámila společnost Bentley Systems uvedení verze V8i (SELECTseries 3) produktu Bentley Substation, což je pokročilý systém pro inteligentní návrh elektrických i stavebních částí transformátorových stanic a měníren. Bentley Substation dovoluje projekčním týmům, při porovnání s tradičními postupy s využitím neintegrovaných aplikací, navrhovat stanice o 30 procent rychleji. Jednotné rozhraní pro návrh stanic a propracovaný inteligentní informační model umožňují uživatelům zpracovávat přesnější návrhy, vytvářet správné rozpisy materiálu, generovat rychle a efektivně výkresy a důsledně uplatňovat firemní standardy. Propojení produktu Bentley Substation s ProjectWise , službami pro podporu spolupráce, současně zajišťuje ucelenou správu inženýrského obsahu a týmovou spolupráci pokrývající celý proces návrhu stanice.

Nová verze, jejíž vylepšení jsou plně zaměřena na problematiku návrhu a správu stanic, nabízí:

  • Rozšířenou integraci se systémem ProjectWise, což zlepšuje týmovou spolupráci a zvyšuje produktivitu.
  • Rozsáhlé možnosti výměny a sdílení dat prostřednictvím formátu i-model, což je kontejner pro otevřenou výměnu informací o infrastruktuře, usnadňující prohlížení a připomínkování.
  • Vylepšenou vizualizaci modelu postavenou na technologii dynamických pohledů, díky které mohou uživatelé pracovat současně ve 2D i 3D, což výrazně zvyšuje efektivitu návrhového procesu.
  • Přístup k rozšířeným knihovnám 3D objektů a standardizovaných průmyslových 2D symbolů zrychlující návrh a zdokonalující výměnu informací.
  • Snadnou instalaci a jednoduché používání, které snižují počáteční investice i náklady na provoz.

 „Touto novou verzí Bentley Substation jsme výrazně snížili náklady na vlastnictví a současně jsme přidali mnoho nových funkcí. To zvyšuje zajímavost produktu jak pro vlastníky a provozovatele utilit, tak pro projekční společnosti,” říká Mike Lambert, produktový manažer Bentley. „Navíc jsme díky zaměření nástrojů výhradně na problematiku návrhu a správy stanic zjednodušili rozhraní, což uživatelům dovoluje rychle se seznámit s možnostmi produktu a být produktivnější.”

Bentley Substation V8i (SELECTseries 3) využívá technologické platformy Bentley, ucelené skupiny kreslících, modelovacích a datových nástrojů tvořících robustní prostředí pro 2D a 3D návrh. Protože tato platforma může produkovat výkresy jak ve formátu DGN tak DWG, kvalit produktu Bentley Substation je nyní možné využívat i v odděleních, které pro návrh měníren a trafostanic využívají AutoCAD.

K důležitým vlastnostem rozšířené integrace Bentley Substation s řešením ProjectWise patří:

  • Možnost vytvářet projekty stanic přímo v prostředí Průzkumníka ProjectWise, což šetří čas projekčních týmů a zvyšuje produktivitu práce.
  • Synchronizace projektových databází a souborů snižuje chybovost a podporuje spolupráci v rámci pracovní postupů.
  • Zobrazení stromu komponent v prostředí ProjectWise poskytuje rychlý přístup k informacím o objektech použitých v projektu.
  • Možnost přejmenovat nebo odstranit projekty a také možnost přejmenovat, odstranit, kopírovat a vytvořit stránky v prostředí Průzkumníka ProjectWise.

Nová schopnost produktu vytvářet i-model, který v jednom kontejneru kombinuje 2D a 3D geometrii a další návrhová data, představuje další krok k jednoduché otevřené výměně informací. Každý i-model obsahuje informace o svém původu jako je vznik a vývoj nebo historii změn a je samopopisující, což znamená, že pro zobrazení dat uložených v modelu není potřeba původní aplikace. I-model je využitelný mnoha různými způsoby, takže tento formát mohou projekční týmy s výhodou používat pro publikování obsahu projektu a jeho sdílení s dalšími subjekty. Projektové týmy také například mohou použít Bentley Navigator V8i, který zpřístupňuje informace uložené v i-modelu, jako nástroj pro práci s projektovými daty, dotazy na obchodní data nebo pro kontrolu a tvorbu poznámek.

Přidání dynamických pohledů do Bentley Substation V8i navíc dává uživatelům možnost řezat a filtrovat 3D modely, zjednodušit pracovní pohledy na model a efektivně využívat řezů a pohledů při tvorbě dokumentace. Dynamické pohledy také automatizují aktualizaci všech 2D výkresů, což šetří čas nutný pro vytvoření sad výkresové dokumentace, zlepšuje kvalitu provedení, ale i zjednodušuje akceptaci 3D modelovacích postupů uživateli.

Po celém světě využívá výhod Bentley Substation rostoucí počet uživatelů. Patří k nim například CPS Energy, ENMAX, ETSA Utilities, Iberdrola, Northwest Electrical Power Design Institute (divize China Power Engineering Consulting Group), State Nuclear Electrical Power Planning Design and Research Institute (divize State Nuclear Power Technology Corporation, Ltd.) a TransGrid.

Více informací o produktu Bentley Substation V8i (SELECTseries 3) je k dispozici na adrese www.bentley.com/substation.


Mohlo by vás zajímat: