Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Bentley přidali tři nové produkty do řady OpenPlant

Čtvrtek, 23 Září 2010 15:25

Tags: CAD | Technologické celky

bentleyplant1038.jpgSpolečnost Bentley Systems oznámila okamžitou dostupnost tří nových produktů pro návrh technologických celků z řady Bentley OpenPlant založených na otevřeném datovém modelu. Novinky v nabídce Bentley pro oblast technologií představují první komerčně dostupná řešení vyvinuté v souladu a splňující hlavní cíl uživatelské komunity iRING (www.iringug.org), což je zajištění úplného sdílení a výměny dat v reálném čase mezi různými organizacemi a systémy prostřednictvím mezinárodně uznávaného standardu. Implementace iRING (ISO 15926 Real-Time Interoperable Network Grids) se zaměřuje na náročné požadavky vyplývající z pracovních postupů dnešních globálně ditribuovaných a zpracovávaných projektů technologických celků.

K firmám aktivně zapojeným v iRING komunitě patří Bayer, Bechtel, CH2M HILL, Consolidated Contractors Company, Dow, DuPont, Emerson, Fluor, Hatch a Zachry. Nové Bentley aplikace zkvalitňují spolupráci v oblasti datových formátů, pracovních postupů a technologických návrhových systémů. Navíc také zdokonalují možnosti propojení různých činností v oblasti infrastruktury a zlepšují spolupráci projekčních týmů, čímž rozšiřují komplexnost Bentley OpenPlant řešení a poskytují výjimečnou hodnotu svým uživatelům.
V souvislosti s novými OpenPlant produkty říká Bruce Strupp, ředitel pro CPE návrhové technologie ve společnosti CH2M HILL, která je vedoucím poskytovatelem komplexního portfolia konzultačních, manažerských, projekčních, stavebních a provozních řešení: „CH2M HILL je aktivním členem a účastní se aktivit jak konsorcia FIATECH, tak v poslední době také uživatelské komunity iRING. Plně se ztotožňujeme s cíly těchto organizací, což je dosáhnout možnosti úplné výměny dat a zhodnotit tak ISO 15926, a jsme potěšeni, jakým způsobem se Bentley k těmto výzvám postavili. Funkce, které poskytují nové Bentley produkty, jsou to, na co uživatelská komunita iRING čekala.”

Tři nové uvedené produkty Bentley OpenPlant jsou:

  • Bentley OpenPlant Modeler V8i – první 3D modelovací software pro oblast technologií, který nativně využívá datového modelu ISO 15926 podle specifikace uživatelské komunity iRING. OpenPlant Modeler V8i zahrnuje kvalitní a neustále se vyvíjejí možnosti MicroStationu V8i, na trhu vedoucí platformy pro tvorbu technologických provozů i ostatních oblastí infrastruktury. OpenPlant Modeler V8i je jediným modelovacím softwarem pro oblast plant, který nativně podporuje pracovní postupy kombinující obecně používané softwarové standardy jako je DGN, RealDWG, bodová mračna a PDF.
  • Bentley OpenPlant ModelServer V8i – první serverové řešení pro návrh technologických celků, které dovoluje efektivně spravovat jak soubory, tak komponenty, což je ideální pro globálně zpracovávané a tedy nezbytně i volněji organizované projekty. Správa souborů zajišťovaná řešením ProjectWise (skupina služeb pro podporu spolupráce) je základním nástrojem pro efektivní výměnu podkladů pracovních úkolů i jejich výsledků. Správa komponent současně podporuje vyšší úroveň abstrakce, produktivitu a kvalitu práce. Projekty používající Bentley OpenPlant ModelServer V8i mohou využívat ještě další výhody: Provázaných pracovních postupů s podporou různých návrhových prostředí včetně PDS společnosti Intergraph nebo Bentley AutoPLANT a PlantSpace.
  • Bentley OpenPlant Isometrics Manager V8i – první  software pro generování izometrií, který ze 3D technologických modelů umožňuje extrahovat inteligenci a začlenit ji do izometrií automaticky a v reálném čase. Navíc tyto izometrické pohledy zůstávají aktuálním podkladem pro vlastníky a provozovatele po celou dobu životního cyklu stavby – od návrhů a návrh po výstavbu a dokumentaci skutečného provedení stavby včetně údržby a změn.
Nová nabídka OpenPlant společnosti Bentley se vyznačuje i další přelomovou vlastností – pronájem licencí (tzv. Bentley Subscription, www.bentley.com/subscriptions) typicky  stojí méně než poplatky jiných návrhových proprietárních potrubních systémů z dob Unixu od jiných dodavatelů. Například prostřednictvím Bentley Designer for Piping Passport Subscription (OpenPlant) získávají individuální projektanti potrubních systémů přístup k produktům Bentley OpenPlant Modeler, Bentley OpenPlant Isometrics Manager, ProSteel Modeler a k licencím ProjectWise Passport a ProjectWise Clash Resolution Visa, navíc úplné virtuální školení, a to vše za roční poplatek 5 995 USD. Zajímavá je i cena v případě, že si uživatelé pořídí Bentley OpenPlant produkty ve formě trvalých licencí, kdy OpenPlant Modeler V8i stojí 7 295 USD, OpenPlant ModelServer V8i 25 000 USD a OpenPlant Isometrics Manager V8i 6 500 USD.

Bhuphinder Singh, starší viceprezident společnosti Bentley Software, novou nabídku komentuje: „Bentley oznámili svoji OpenPlant strategii zaměřenou na lepší výměnu dat v roce 2008. V roce 2009 předvedla uživatelská komunita iRING, s použitím prototypů aplikací, výhody vzájemné spolupráce dosažitelné díky plné technické implementaci ISO 15926. S využitím našich platforem MicroStation a ProjectWise umožňují nové OpenPlant aplikace uživatelům dosáhnout stejné úrovně vzájemné spolupráce a výměny dat v reálném čase díky komerčně dostupnému softwaru a výrazně tak zvýšit kvalitu, snížit náklady a odstranit omezení související s návrhem a realizací projektů technologických celků.”

Anne-Marie Walters, globální marketingová ředitelka Bentley, dodává: „Nová rozšíření skupiny OpenPlant jsou klíčovou složkou naší nabídky „Smart Plan” (www.bentley.com/SmartPlan) pro uživatele PDS, kterou jsme představili v březnu. Tato nabídka představuje pro uživatele PDS po celém světě možnost ekonomicky výhodného přechodu včetně ochrany jejich investic do znalostí a umožňuje jim stále využívat jejich katalogy, specifikace a PDS databáze.”

„Strategické iniciativy jako je uvedená nabídka jsou nástroji, díky kterým se v každoročním přehledu společnosti Daratech stali Bentley číslem 1 jako poskytovatel software pro technologické celky pro vlastníky a provozovatele, číslem 1 v oblasti schematického software a celkově číslem 2 v oblasti software pro návrh a výstavbu technologických celků.”

Bentley uživatelé dnešní uvedení komerčních verzí nových OpenPlant aplikací netrpělivě očekávali. Jeanine Hargis, starší technolog ve společnosti CH2M HILL, říká: „Nedávno společnost CH2M HILL dokončila účast v Bentley programu brzkého přístupu k OpenPlant produktům, u kterých jsem viděl, jakou hodnotu pro naše projektové procesy představují. Jsme firmou s globálními aktivitami a zaměřujeme se na šest klíčových trhů, takže možnost používat software, kterých podporuje otevřená data a který je kompatibilní s hlavními nástroji jako jsou PDS, AutoPLANT a PlantSpace, které se používají ve víceoborových projektech, na kterých pracuje více obchodních a profesních skupin, je něco, na co se skutečně těšíme.“

Brent Mauti, architekt a vedoucí osobnost BIM v CH2M HILL, k tomu oddává: „Možnosti výměny a sdílení dat mezi platformami a obory, které OpenPlant produkty nabízí, mne ohromily, a budu je v mé obchodní skupině implementovat. Protože jsme firma aktivní ve více oborech, musí v rámci všech projektů nástroje pro architekty, konstruktéry, stavbaře a potrubáře i odpovídající profesní skupiny komunikovat mezi sebou navzájem. V případě OpenPlant produktů používají všechny nástroje stejnou platformu, využívají stejných dynamických pohledů i datových zdrojů a centralizují data, což pomáhá zvyšovat efektivitu.“

Univerzální a produktivní OpenPlant Modeler V8i nabízí funkce pro návrh potrubních systémů a zařízení a prostřednictvím ostatních spolupracujících Bentley V8i aplikací pokrývá požadavky ostatních disciplín, které jsou nezbytnou součástí reálných projektů technologických celků, ať již jde o pozemní inženýrství, stavitelství, životní prostředí, konstrukci, HVAC, elektrické rozvody, vybavení nebo návrh procesů. OpenPlant Modeler V8i nabízí organizacím činným v oblasti infrastruktury možnost:
  • Rychle a snadno vytvářet 3D modely v široce používaném a vysoce intuitivním uživatelském prostředí MicroStationu V8i, díky kterému jde o nejproduktivnější a nejsnadněji použitelný nástroj pro návrh technologických celků, který byl kdy uveden.
  • Snadné opakované použití firemních standardů včetně potrubních katalogů a specifikací z produktů PDS, AutoPLANT a PlantSpace, což ulehčuje zahájení projektu a zabezpečuje kontinuitu projektu.
  • Kontrolovat a rozpracovávat existující PDS návrhy pomocí buď ISO 15926 protokolů nebo i-modelů, a tak obejít bariéry proprietárního systému.
  • Srazit náklady na IT a splnit nové požadavky na rozpočet.
OpenPlant ModelServer V8i umožňuje automatickou migraci PDS modelů, potrubních katalogů a specifikací, takže data mohou být znovu použita při úpravě projektů. Navíc organizacím v oblasti infrastruktury po celém světě umožňuje:
  • Rychle vytvářet reporty o všech částech projektu, což umožňuje sledování a správu pracovních úkolů distribuovaných týmů.
  • Současně řídit a spravovat všechny soubory i komponenty projektu a snížit náklady na spolupráci i omezit chyby.
  • Individuálním uživatelům snadný přístup k informacím, které potřebují ke své práci, bez ohledu na jejich umístění a při zachování přísné kontroly verzí všech pracovních výstupů.
  • Bezpečně administrovat příspěvky jednotlivých oborů a disciplín do projektu.
OpenPlant Isometrics Manager V8i nabízí možnosti správy a řízení pro potrubní systémy a izometrie z produktů OpenPlant, ostatních Bentley produktů pro technologické celky a PDS. Uživatelům nabízí:
  • Automatickou tvorbu verzí a globální distribuci izometrií pomocí řešení ProjectWise.
  • Možnost snadno vytvářet inteligentní izometrie obsahující informace o komponentách získaných z více zdrojů.
Tato nová výkonná funkce je přínosem nejen pro projektanty a stavbaře, ale také vlastníky a provozovatele, kteří ji mohou používat v reálném čase a generovat povinné a potřebné dokumenty ze 3D modelů skutečného provedení stavby.

Bentley dnes také oznámili novou verzi produktů Bentley OpenPlant PowerPID V8i a ProjectWise PDx Dynamic Review Service V8i. Bentley OpenPlant PowerPID V8i je jediným komerčním řešením pro procesní a technologická schémata založeným na zcela otevřeném datovém modelu. Verze V8i (SELECTseries 3) přidává podporu pro řízená prostředí ProjectWise a obecné specifikace a katalogy a využívá stejné schéma založené na specifikacích iRING jako produkt OpenPlant Modeler. ProjectWise PDx Dynamic Review Service V8i umožňuje realizovat interaktivní pracovní postupy v reálném čase týkající se vizualizace, dotazů, analýz a anotací všech PDS dat a extrahovat i-modely a soubory DGN V8 přímo z relační databáze PDS.

OpenPlant produkty Bentley jsou k dispozici prostřednictvím následujících variant licenčního programu Bentley Passport:
  • Designer for P&ID Passport Subscription
  • Process Engineer for Feed Passport Subscription
  • Designer for Piping Passport Subscription (OpenPlant)
  • Mechanical Engineer for Piping Passport Subscription (OpenPlant)
  • Designer for Piping Passport Subscription (AutoPLANT) – zahrnuje Bentley OpenPlant PowerPID V8i
  • Mechanical Engineer for Piping Passport Subscription (AutoPLANT) – zahrnuje Bentley OpenPlant PowerPID V8i
Bentley Passport Subscription nabízí individuálním uživatelům dostupnou alternativu k trvalým licencím. Prostřednictvím tohoto programu mohou jednotliví uživatelé snadno vylepšit své softwarové nástroje i dovednosti a rychle zhodnotit svoji práci. Pro více informací o uvedených i dalších variantách licence Passport Subscription navštivte www.bentley.com/subscriptions.

Více informací o produktech Bentley OpenPlant je k dispozici na www.bentley.com/openminds, informace o nabídce Bentley „Smart Plant“ pro uživatele PDS a zpráva Making PDS Interoperable“ jsou k dispozici na  www.bentley.com/SmartPlan.

iRING
iRING (ISO 15926 Real-Time Interoperability Network Grid) je soubor informací o interoperabilitě a integračních protokolech a referenčních dat, které vyhovují ISO 15926, standardy částí 7, 8, a 9 stavějících a závisejících na ISO 15926, části 1 až 6.
Uživatelská skupina iRING je otevřená online komunita uživatelů, firem a organizací, které používají, uvažují o používání nebo vyvíjejí či rozvíjí iRING protokoly. Uživatelská skupina iRING je také zodpovědná za správu, vylepšování a údržbu iRING Tools a iRING Sandbox. Pro více informací o iRING navštivte www.iringug.org.

Mohlo by vás zajímat: