Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

ESI vydala Casting Simulation Suite 2010

Úterý, 04 Leden 2011 12:07

Tags: CAD | Simulace | Slévárenství

ESI_CSS_1101ESI v průběhu let vyvinula sadu aplikací pro slévárenský průmysl k optimalizaci procesů a zlepšení kvality dílů. ESI Casting Simulation Suite (včetně ProCAST & QuikCAST ) prediktivně vyhodnocuje celé lití, včetně plnění a defektů při tuhnutí, mechanických vlastnosti a komplikovaných  deformací částí. To umožňuje rychlé zobrazení výsledků slévání a dělání správných rozhodnutí již v počáteční fázi při návrhu výrobního procesu. Nová verze 2010 přináší řadu vylepšení, nabídku rozličných lepších funkcí výrobku, stejně jako nových funkcí, které splňují dnešní potřeby sléváren.

ESI Casting Simulation Suite 2010 umožňuje konstruktérovi sestavovat krok za krokem nezbytné funkce překlenující celý slévárenský proces - od návrhu formy až po chování komponent během jejich produktivního života. V této verzi ESI představuje důležité vývojové trendy v mikro modelování tím, že umožňuje předpovídat mikrostrukturu a hodnotit následné mechanické vlastnosti železných a neželezných slitin, při lití i po tepelném zpracování. Tento významný technologický průlom má vést například k přesné volbě parametrů tepelného zpracování za účelem získání požadovaných vlastností pro izotermicky zušlechtěnou litinu s kuličkovým grafitem (ADI - Austempered Ductile Iron). Díky této schopnosti může být ADI navržena tak, aby měla vlastnosti lepší než běžně používané slitiny jako je ocel, protože je pro stejné použití lehčí a pevnější. Simulace přispívá k dosažení těchto vlastností poskytnutím nových materiálových příležitostí dopravnímu průmyslu.

„Poslední vývojové trendy ProCASTu se ukazují být vynikajícími pro prognózování mikrostruktury a základních mechanických vlastnosti litých materiálů,” řekl Dr. Antton Meléndez Arranz, metalurg ve firmě Tecnalia. „Použitím modulu mikrostruktury je s citlivou vyšší přesností možná simulace lokálního rozptýlení grafitu pro předpověď vad při smršťování. Mikrostrukturový modul otevírá novou řadu možností a dělá další typy možných analýz, zvláště ve vztahu k nastavením úrovně hutní kvality v souladu s parametry ‘naočkovanými’ v simulaci.”

Verze 2010 také obsahuje nový optimalizační modul. Pouze jednou simulací mohou inženýři stanovit nejlepší podmínky pro konstrukci nebo proces k dosažení cíle, jako je minimalizace pórovitosti nebo zlepšení výtěžnosti. S novým optimalizačním modulem běží několik simulací téhož procesu automaticky, s nepatrnými změnami ve vstupních parametrech (jako je tomu ve slévárenské dílně). Robustnost a kvalita části jsou kvantifikovány z výsledků simulace. Casting Simulation Suite zahrnuje řešení a rozšíření pro předpověď bublinatosti, plynu v odlitku, provzdušnění, tepelné moduly a také pro extrakci výsledků. Výrazně se zlepšil celkový výkon.

„Když máte ten správný nástroj v ruce, můžete snadno získat rychlé a optimální řešení vyplývající z mimořádně složitých problémů ve slévárnách superslitiny. ESI software má pro to potenciál,” prohlásil Ciro Caramiello, PhD - procesní modelování v EMA Rolls-Royce.
„Jsme rádi, že můžeme oznámit vydání našeho Casting Simulation Suite 2010,” řekl Marco Aloe, Casting produktový manažer ve společnosti ESI Group. „Naše rostoucí a spolehlivá projektová základna demonstruje důležitost našeho řešení pro slévárny, ať již vyžadují rychlý odhad nebo vyspělejší a kompletní diagnostiku. Naším cílem nadále zůstává vývoj přizpůsobených nástrojů pro pomoc slévárnám dělat účinně návrh částí v nejvyšší kvalitě, se splněním kritérií výkonu. Ve verzi 2010 je zahrnut vývoj v mikrostruktuře, pnutí materiálu, optimalizaci a rozhraních, abychom uspokojili nároky našich zákazníků.”

Více informací najdete na webu www.esi-group.com/products/casting.

Mohlo by vás zajímat: