Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

SolidWorks World 2011 odstartován

Pondělí, 24 Leden 2011 18:51

Tags: Konference | San Antonio | SolidWorks | SWW

Podium-SolidWorks-World-2011-1247914V zahajovací den potkáte účastníky konference už před sedmou hodinou ranní. Někteří míří k registraci, další už rovnou na snídani. Naštěstí nedělní pošmourno vystřídala jasná obloha a už ráno to vypadá na vydařený slunečný den. K výstavní hale D, která je situována za halou s výstavou partnerů,  vede jen úzký koridor, do kterého se v 8:30 vrhá přichystaný dav, a ti první utíkají, aby urvali co nejlepší místa blízko pódia. Všechny vítá, jak to bývá na SWW zvykem, hlasitá rocková hudba.

Poté, co se všichni usadí, je spuštěn úvodní klip, ve kterém se střílí a jednou z postav je samotná Marie Planchard, ředitelka vzdělávání. Zahajovací slovo má Jeff Ray - je doma v Texasu, je doma ve svém rodném městě, San Antoniu. Připomíná úspěchy DS SolidWorks na poli záchrany lidských životů, konkrétně přispěním k záchraně chilských horníků. Také se zmiňuje o inkubátorech NeoNurture pro země tzv. třetího světa, které časopis Time Magazine ocenil jako jeden z 50 nejlepších vynálezů roku 2010. A představuje projekt nový. Je jím produkt nazvaný Firefly, který využívá fototerapii v boji proti dětské žloutence, kterou v prvním týdnu po narození trpí kolem 60 % dětí. Ve vyspělém světě jsou novorozenci ozařováni viditelným modrým světlem o vlnové délce 460 nm. Firefly je pouze pro jedno dítě a je opět určeno do zemí, kde není tak běžné mít fototerapeutické zařízení k dispozici.

Následně Jeff Ray představuje nového CEO společnosti DS SolidWorks Bertranda Sicota jako člověka, který je v DS SolidWorks už od roku 1997 a je evropským zaměstnancem s pořadovým číslem 2. Ten se bez okolků ujímá slova a seznamuje diváky s úspěchy roku 2010. Říká, že i v roce 20 10 DS SolidWorks posilovala na poli výzkumu a vývoje, že nezkrachoval v době krize žádný z jejích prodejců, že jako vždy jsou doplněny do poslední verze SolidWorks stovky nových funkcí podle požadavků zákazníků a že DraftSight - bezplatný 2D CAD produkt od Dassault Systèmes - je nejúspěšnějším 2D produktem v historii. Rovněž připomněl, že loni slíbená trojplatformnost SolidWorks (pracovní stanice, internet a chytré mobilní telefony) platí. Stále budou nabízeny SolidWorks pro desktop pracovní stanice, ale v okamžiku, kdy zákazníci řeknou, že jsou připraveni na nové technologie, budou se svými požadavky uspokojeni. 

Teprve podruhé v historii se objevuje na SolidWorks Worldu CEO společnosti Dassault Systèmes Bernard Charles, který pokračuje v prezentacích. Po krátkém úvodu si k sobě na scénu zve Jeremyho Luchini a společně představují nabídku nové technologie Post3D, která má pomoci návrhářům v SolidWorks pomoci virtuálně představovat své projekty. Post3D vychází z technologie 3DVIA. Poslední prezentací společných přednášek prvního dne konference je již dopředu avizované setkání s protagonisty řešení obtíží, které nastaly při letu kosmické lodi Apollo 13. Je jím nejprve tehdejší velitel pozemního výcviku Gene K. Kranz, který nejprve všechny seznamuje s tehdejším soutěžením mezi USA a SSSR a s tehdejším kosmickým programem USA a vývojem programů Mercury Gemini a Apollo. Na narážku v podobě "Houston, we have a problem" přichází na scénu Jim Lovell, kterého tato věta proslavila. Následuje dlouhé líčení tehdejších událostí uzavřené větou, že k záchraně Apolla 13 přispělo dobré vedené, houževnatost a iniciativa všech zúčastněných. Hlavní program skončil, účastníci odcházejí na občerstvení, novináři na tiskovou konferenci s Gene Kranzem a Jimem Lovellem. Pak následují technická školení nejrůznějších stupňů náročnosti a 12 ročník technického summitu SWUGN (SolidWorks User Group Network).

Fotogalerie

Jeff-Ray-predstavuje-projekt-Firefly-1247933

Jeff Ray představuje projekt Firefly, který využívá fototerapii v léčbě novorozenecké žloutenky.

Symbolicke-predani-nadvlady-nad-SolidWorks-1247942

Střídání šéfů společnosti DS Solidworks. Nový šéf Bertrand Sicot vlevo, Jeff Ray vpravo. Za zmínku rozhodně stojí to, že model leteckého motoru na pozadí vznikl jako maturitní projekt na SPŠ strojní v Jedovnicích a jeho autorem je dnes už student VUT v Brně Radek Kovačka.

Bertrand-Sicot-pripomina-nejuspesnejsi-2D-CAD-produkt-1247952

Bertrand Sicot připomíná úspěchy DS SolidWorks v roce 2010 a nejúspěšnější 2D CAD produkt DraftSight.

Bernard-Charles-a-Jeremy-Luchini-predstavuji-Post3D-1247964 

Jeremy Luchini a Bernard Charles při představování nové technologie Post3D.

Bernard-Charles-a-Bertrand-Sicot-1247978

Bernard Charles si libuje, že když má tak dobré lidi jako Jeff Ray a Bertrand Sicot ve vedení firmy, tak si vlastně může "dát oraz".

Bertrand-Sicot-v-kovbojskem-klobouku-1248016

Bertrand Sicot končí hlavní program prvního dne v pravém kovbojském stetsonu - doufám, že není Made in China :-)


Mohlo by vás zajímat: