Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Sitewell přináší službu integrace a konsolidace dat

Pondělí, 31 Leden 2011 14:01

Tags: CAD | GIS

Sitewell_eira_1105.jpgSpolečnost Sitewell oznámila novou službu integrace a konsolidace dat pro správu majetku. V současné době existuje na trhu velké množství různých informačních systémů postavených na moderních technologiích. Bez kvalitní a přesné datové základny však není žádný systém užitečný a nepřináší uživatelům očekávané výsledky. Např. správci velkých majetkových celků potřebují informace v kontextu, propojené a na jednom místě. Toho lze dosáhnout díky integraci CAD (stavební výkresy) a GIS (mapové vrstvy) systémů s relativně novým přístupem BIM (informační model budovy).

Unikátnost řešení spočívá v propojení všech informací o majetku do jednotného webového prostředí - tedy v propojení stavebních (CAD), mapových (GIS) a projektových (BIM) podkladů včetně veškeré administrativní dokumentace spojené s budovami/majetkem. Tímto způsobem pak systém reálným způsobem a online zobrazuje, jak objekty ve skutečnosti (ve 3D prostředí) fungují.

BIM můžeme chápat jako počítačové zpracování všech fyzických a funkčních charakteristik budov v jednotném digitálním modelu. Jde o kvalitní zrcadlový obraz reálné stavby s možnými virtuálními prohlídkami a všemi informacemi včetně typů materiálů, velikostí ploch, souvislostí (co s čím je fyzicky v budově propojeno). Velkou předností tohoto nového přístupu je jeho přirozená práce ve 3D prostředí, čili 2D se stává kdykoliv a kdekoliv odvoditelnou součástí.

 Společnost Sitewell dodává tuto službu  s nasazením systému EIRA. Zákazníkům nabízí nejen nástroj pro integraci, ale i převod stávající dokumentace do elektronické podoby využitelné v jednotném zabezpečeném úložišti s přístupem založeným na uživatelských rolích.


Mohlo by vás zajímat: