Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

LCD monitor Asus pro grafiky a fotografy

Pátek, 04 Únor 2011 12:04

Tags: Foto | Grafika | Hardware | Monitory

Asus PA246Q ProArtAsus představil profesionální LCD monitor řady PA246Q ProArt s úhlopříčkou 24", nativním rozlišením 1920×1200 (16:10), pozorovacími úhly 178°, jasem 400 cd/m2, kontrastem 1000:1 a odezvou 6 ms (šedá - šedá). Jeho panel je založen na technologii P-IPS. Monitor nabízí funkci pro rychlé zobrazení náhledu skutečné velikosti zpracovávaného dokumentu. Pro snadné připojení k dalším zařízením je novinka vybavena vstupy DisplayPort, HDMI, DVI-D a D-Sub. Monitor se začne prodávat v polovině února za 11 990 Kč s DPH.

P-IPS panel monitoru PA246Q reprodukuje 98 % barevného prostoru Adobe RGB, nabízí také možnost zobrazení barev v režimu sRGB. PA246Q dokáže zobrazit 1,07 miliardy barev a je kalibrován tak, aby minimalizoval barevnou odchylku Delta E na hodnotu méně než 5.

Funkce Asus QuickFit Virtual Scale, která v překryvu zobrazí různé rámečky jako měřítka reálných velikostí, například fotografií v tisku. Umožňuje také zobrazit náhled dokončených výtvorů ve skutečné velikosti jediným stiskem klávesy.

Uživatelé mohou tuto funkci využít jako vodítko k rychlému a přesnému náhledu obrázků a fotografií ve skutečné velikosti přímo na obrazovce, aniž by je museli tisknout.

PA246Q je vybaven nastavitelným stojanem, jenž umožňuje upravit výšku v rozsahu 100 mm, náklon –5° až +20°, horizontální otočení ±60°. Nabízí také funkci pivot v rozmezí 90°, kterou lze využít zejména při zobrazení rozsáhlých dokumentů na výšku. Panel PA246Q může uživatel také zcela vyjmout ze stojanu a upevnit na stěnu pomocí systému VESA.

Monitor nabízí řadu vestavěných portů, které zaručují pohodlný přístup k externím zařízením a médiím – konkrétně jde o DisplayPort, HDMI, DVI a D-sub. Disponuje také funkcí obraz v obrazu (PiP), s níž lze současně sledovat obsah z různých zdrojů. Dva integrované konektory USB navíc umožňují sdílet data přes USB úložiště, nabíjet zařízení s tímto rozhraním a synchronizovat smartphony a další multimediální zařízení. Výrobce přidal také čtečku karet 7 v 1.


Mohlo by vás zajímat: