Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Open source BRL-CAD verze 7.18.2

Pondělí, 14 Únor 2011 15:50
tank-t62-v-editoru-mged-BRL-CAD-1107Největší změnou v této verzi je prvotní podpora pro čtení některých starších (na platformě závislých) databázových souborů binární v4 geometrie bez ohledu na jejich původní platformu. Zatímco současný (na platformě nezávislý) souborový formát v5 geometrie je výchozím od verze 6.0 z roku 2002, existuje mnoho v4 souborů, které mohly být zatím čteny pouze na odpovídající platformě. Binárně nekompatibilní databázové soubory v4 geometrie je nyní možné otevřít pouze pro čtení v editoru MGED, kde může být geometrie natažena, prohlédnuta, exportována prostřednictvím příkazu „keep“ a aktualizována na novější formát příkazem „dbupgrade“.

Ve snaze potlačit jinak automatickou detekci binárně nekompatibilního v4, poskytuje příkaz „opendb“  MGEDu novou volbu f-flip a všechny aplikace mohou blokovat režim parametrem prostředí LIBRT_V4FLIP.
MGED zaznamenal v této verzi několik změn, včetně opravy chyby, která byla příčinou selhání příkazu pro editaci textu jako např. „ted“. MGED nyní bude pro lepší čitelnost zobrazovat atributy seřazené podle názvu. Také představil mnoho integrací binární platformy a vylepšení pro Debian, Ubuntu, Fedoru a další linuxové platformy.
Portovací úsilí Jordi Sayola zahrnuje nové ikony na ploše, položky v nabídkách, asociaci MIME type, a další.
Historie BRL-CADu je spojena s rokem 1979 a Balistic Research Laboratory (BLR) americké armády , která tehdy hledala nástroje, které by pomohly s počítačovými simulacemi a analýzami technických systémů v bojových vozidlech. Vznikla sada nástrojů, která byla v roce 1983 pojmenována jako BRL-CAD a první veřejná verze spatřila světlo světa v roce 1984. O 20 let později (2004) se BRL-CAD stal open source projektem.
Další informace o BRL-CADu najdete na internetové stránce brlcad.org.

Mohlo by vás zajímat: