Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

BMW zavádí řešení Dassault Systèmes V6

Úterý, 15 Únor 2011 15:51

Dassault_Systemes_V6_v_BMW-1107Společnost Dassault Systèmes oznámila dohodu se společností BMW, která si vybrala PLM řešení V6 pro vývoj elektrické, elektronické a vestavěné softwarové (E/E) architektury svých automobilů. BMW vybrala řešení V6 od firmy Dassault Systèmes pro tisíce inženýrů kvůli jeho flexibilní páteři PLM a vysokému stupni kreativní, specializované funkčnosti pro systémové inženýrství. Pomocí projektu Architecture, Integration and Design for Automotive (AIDA) bude moci BMW realizovat proces spolupráce, ve kterém se spojí různé složky a činitelé procesu E/E a do centra inovačního procesu se postaví hodnoty zákazníků firmy BMW.

 

Použitím V6 od Dassault Systèmes k vytvoření jediného IP rámce, propojí BMW požadavky zákazníků s proveditelnými funkcemi v automobilu. Definovat bude logickou architekturu systémů a uvede na trh jejich fyzické vyjádření v hardwarové a softwarové podobě.
Uplatnění řešení V6 umožní BMW řídit složité vestavěné systémy a zajistí pro všechny odvozené modely originální architekturu. Zároveň usnadní neustálou modernizaci vestavěných funkcí. Opakované použití funkcí a oddělení hardwarových a softwarových komponentů v rozvojovém procesu pomůže BMW získat značné nákladové úspory v oblasti E/E.
Systémové návrhové řešení V6 PLM bude propojené se stávajícím podnikovým prostředím BMW, což svědčí o otevřenosti platformy V6. Implementace V6 je prvním krokem v desetiletém partnerství, které BMW a Dassault Systèmes uzavřely za účelem vybudování špičkové infrastruktury a aplikací pro oblast E/E.

„Auto budoucnosti není možné postavit pomocí postupů a nástrojů minulosti,“ komentuje Dominique Florack, viceprezident pro výzkum a vývoj společnosti Dassault Systèmes. „Platforma V6 je strategickým řešením Dassault Systèmes k vytváření a digitální simulaci těch nejsložitějších vestavěných systémů. Jsem potěšen, když vidím, že BMW podpořila naši vizi a podařilo se jí uvést V6 do výroby za méně než osm měsíců od rozhodnutí.“


Mohlo by vás zajímat: