Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Bentley iWare aplikace - analytický přístup a inteligentní vyhledávání

Úterý, 28 Červen 2011 14:45

Tags: Bentley | Interoperabilita | iWare Apps | Software

Bentley_iWare_Apps -1126Bentley Systems na své výroční konferenci, které se zúčastňují profesionálové z oblasti infrastruktury, oznámila rozšíření nabídky produktů nabízených prostřednictvím stránek iWare Apps (www.bentley.com/iWare), které byly spuštěny v březnu tohoto roku. Tyto stránky zajišťují rychlý a snadný přístup zdarma k Bentley iWare aplikacím, které jsou zaměřeny na zlepšení interoperability, a také odkazy na volně přístupná školení používání jednotlivých aplikací a podrobnou referenční dokumentaci.

Využívání stránek iWare Apps, které podle nejrůznějších reakcí obsahují pro Bentley nové věci, je působivé a roste. Jde proto o jednoznačný důkaz, že ze strany uživatelské komunity v oblasti infrastruktury šlo o v minulosti neuspokojený požadavek na nástroje pro interoperabilitu. Pomocí běžně využívaných pracovních  analytických nástrojů a podnikových systémů podporujících inteligentní infrastrukturu rozšiřují nově ohlášené produkty rozsah využívání architektonických, inženýrských a souvisejících obchodních dat uložených v modelech.
Greg Bentley, CEO společnosti Bentley Systems, říká: „Ať již šlo o analýzu nebo jejich začlenění do podnikových systémů, nebylo až doposud možné k informacím obsažených v AEC modelech přistupovat pomocí analytických obchodních nástrojů. Takže hodnota práce profesionálních pracovníků v oblasti infrastruktury byla ukryta v neprůhledné struktuře výkresových souborů – především v případě toho nejužitečnějšího, což jsou informační modely vzniklé jako výsledek dlouhodobé spolupráce různých aplikací, disciplín a přispěvatelů. Nyní, s pomocí i-modelů a našich nových iWare aplikací, může být obchodní hodnota návrhů infrastruktury bez problémů využita. Prostřednictvím jednoduchých i-model ovladačů mohou uživatelé v oblasti obchodu přistupovat k živým AEC formátům modelů ve formě známých datových struktur, využívat je v běžném analytickém prostředí a dále je předávat do podnikových systémů. Nakonec budou mít z přímého zpracování užitek AEC projekty i jejich majitelé – a práce profesionálů v oblasti infrastrukturu bude plně zhodnocena!“

Nová nabídka zahrnuje i-model ovladače pro Excel, Access, Crystal Reports a Visual Studio, Bentley DGN Reader pro Windows 7, Bentley ODBC ovladač pro Windows 7, Bentley FlexUnits a AGS Toolkit. Tyto aplikace rozšiřují stávající iWare portfolio obsahující Bentley View pro přístup k AEC modelům a výkresům, aplikace pro uživatele produktů Autodesk Revit a aplikace podporující technologii Integrated Structural Modeling (ISM) a jsou k dispozici ke stažení zdarma na adrese www.bentley.com/iWare.

i-model ovladače
i-modely jsou kontejnery určené pro otevřenou výměnu informací a pro tento účel poskytují některé mimořádné výhody jako je informace o původu nebo schopnost popisovat sama sebe. Mohou být publikovány všemi Bentley aplikacemi (nebo automaticky pomocí ProjectWise Dynamic Composition Server) a Bentley iWare stránky nabízí zásuvné moduly pro publikování i-modelů z dalších AEC aplikací. i-modely interpretují, „normalizují“ a zpřístupňují různorodá datová schémata z různých zdrojů, takže AEC informace obsažené v jakémkoliv i-modelu mohou být aplikacemi zpracovány standardním způsobem.
Nové i-model ovladače, které jsou dostupné prostřednictvím iWare Apps, rozšiřují přístup k rozsáhlým projektovým informacím ze strany uživatelů obchodních nástrojů. Ovladače zahrnují:
  • i-model ovladač pro Excel
  • i-model ovladač pro Access
  • i-model ovladač pro nástroj Crystal Reports
  • i-model ovladač pro Visual Studio
Uživatelé těchto nástrojů nyní mohou jednoduše určit daný i-model jako zdroj informací pro své aplikace, okamžitě zjistit „databázovou“ strukturu a bohatost obsahu a plně těchto informací využít ve svých obvyklých analytických procesech a datových tocích.

Bentley DGN Reader pro Windows 7
Tato nová iWare aplikace zajišťuje uživatelům Windows 7 úplné a snadné zobrazení DGN a i-modelů. DGN Reader také obsahuje funkce dvou předchozích iWare aplikací (Bentley DGN Thumbnail Provider a Bentley DGN IFilter) a přidává možnost detailního zobrazení modelů a dokumentů účastníky projektu.
Funkce aplikace Bentley DGN Reader pro Windows 7 jsou:
  • náhledy – detailní zobrazení DGN a i-modelů přímo v Průzkumníku Windows a Microsoft Outlooku odstraňující nutnost otevírat je v samostatných aplikacích
  • textové vyhledávání – umožňuje indexování obsahu DGN a i-modelů a zpřístupňuje jej prostřednictvím aplikací Windows Search a Google Desktop
  • zobrazení miniatur – dovoluje aplikacím jako je Průzkumník Windows zobrazovat miniatury uložené v DGN a i-modelech
Bentley ODBC ovladač pro Windows 7
Tento ovladač poskytuje přímý ODBC přístup k datům v DGN a i-modelech. Může ho použít jakákoliv Windows 7 aplikace využívající ODBC.

Bentley FlexUnits
Tato nová iWare aplikace umožňuje uživatelům převádět v podstatě jakékoliv jednotky včetně proudění, délky, rychlosti, viskozity, plochy, obsahu, momentu, teploty a dalších. Poskytuje také možnost vytvářet vlastní jednotky rozměry, které mohou být sdíleny s kolegy.
AGS Toolkit
Stránky iWare Apps také obsahují nový nástroj určený geotechnické a geoenvironmentální komunitě uživatelů zaměřený na jejich potřeby v oblasti interoperability. AGS Toolkit nabízí uživatelům validaci souborů ve formátech AGS 3.1 a 4 podle definice Association of Geotechnical and Geoenvironmental Specialists a dovoluje tak dosáhnout potřebné kvality dat. Poskytuje také možnost převodu AGS souborů do Excelu za účelem jejich analýzy nebo editace.
Pokud máte zájem využít nové i stávající Bentley iWare Apps nástroje, navštivte adresu www.bentley.com/iWare.

Mohlo by vás zajímat: