Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

23" monitor Asus PA238Q pro grafiky

Úterý, 26 Červenec 2011 14:38

Tags: Grafika | Hardware | Monitory

Asus PA238QAsus představil LCD monitor PA238Q, vybavený panelem IPS, který je novinkou v řadě profesionálních displejů ProArt a doplňuje dříve uvedený 24" model PA246Q. Tento 23" monitor s LED podsvícením a nativním rozlišením 1920×1080 je určen grafikům, designérům a dalším profesionálním uživatelům. Dokáže reprodukovat 100 % barevného prostoru sRGB a každý jeho parametr je z výroby kalibrován, což má zajistit věrnost barev. Monitor se dodává se softwarem QuickFit Virtual Scale od Asusu, který umožňuje zobrazovat fotografie a dokumenty v jejich skutečné velikosti. Model PA238Q je vybaven plně nastavitelným robustním stojanem a řadou vstupů a výstupů, včetně HDMI, DisplayPort, DVI-D, D-sub a čtyř portů USB. Na monitor se vztahuje záruka jeden měsíc nulového výskytu vadných jasných bodů. Na českém trhu se objeví v srpnu 2011 s cenovkou 7500 Kč s DPH.

Vysokou věrnost barev monitoru zajišťuje individuální tovární kalibrace, díky níž je garantován průměrný faktor delta E nižší než 5. Interní firmware modelu PA238Q využívá pro zabarvení RGB 10bitovou vyhledávací tabulku, což jej odlišuje od standardních monitorů, které využívají 8bitovou tabulku. Výsledkem jsou plynulejší a přesnější přechody a podání barev. Displej má poměr stran 16:9.

Asus poskytuje k monitoru PA238Q funkci virtuálního měřítka QuickFit, která umožňuje zobrazit fotografie a dokumenty v jejich skutečné velkosti. Mezi formáty podporované softwarem patří A4, letter, 8"×10", 5"×7", 4"×6", 3"×5" a 2"×2", přičemž lze zobrazit mřížku v centimetrech nebo palcích. Funkci QuickFit lze kdykoli snadno aktivovat klávesovou zkratkou. Monitor podporuje také funkce obraz v obraze (picture-in-picutre) a obrazy vedle sebe (picture-by-picture). Stojan modelu PA238Q umožňuje nastavit výšku, naklopení, natočení do stran i otočení. Díky čtyřem snadno dostupným portům USB (dva na boku, dva na zadní straně) lze využívat nejrůznější úložná zařízení i formáty souborů a okamžitě zobrazovat uložený obsah.

Zásluhou portů HDMI, DisplayPort, DVI-D a D-sub lze monitor PA238Q snadno připojit k libovolnému modernímu multimediálnímu zařízení nebo zařízení pro sdílení obsahu. Uživatelé proto mohou tento monitor používat jako jeden displej pro více zdrojů.

Technické parametry
Model: PA238Q
Panel displeje: 23" (58,4 cm) 1920 × 1080
Barvy: 16,7 miliónů, 72 % NTSC (CIE 1931)
Jas: 250 cd/m2
Kontrastní poměr: Nativní 1 000 : 1
Pozorovací úhly (CR ≥ 10): 178° / 178°
Doba odezvy: 6 ms (šedá-šedá)
Maximální spotřeba energie: <58 W (s USB HUB) běžná <33 W (EPA 5.0) / úsporný režim < 1W / vypnuto = 0 W (vypínač)
Technologie Splendid Video Intelligence: 5 režimů (standardní, sRGB, krajina, kino, uživatelský)
Video rozhraní: DisplayPort 1.1a, HDMI 1.3, DVI, D-sub
Audio rozhraní: 3,5mm mini-jack (pro HDMI a DisplayPort)
Nastavení výšky: 0–100 mm
Otočení panelu: o 90° (po směru hod. ručiček)
Natočení do stran: ±60°
Naklopení: +20° až −5°
Upevnění na stěnu dle standardu Vesa: 100 mm × 100 mm
Rozměry: 548,8×495,7×201 mm
Hmotnost: 5,5 kg
Certifikace: Energy Star , UL/cUL, CB, CE, EuP, FCC (třída B), CCC, BSMI, Gost-R, C-Tick, VCCI, TCO5.2, TUV-GS, TUV-Ergo, ISO-9241-307, PSB, J-MOSS, Taiwan Green Mark (vol.), HF (vol.), RoHS, WEEE, Windows 7 WHQL, kompatibilní s Mac

Ты осознаешь свое раздражение и "Технология послеуборочной обработки, хранения и реализации зерна в ОАО СХП 'Красноармейское' Челябинской области"гнев, который другие люди, с "Технология послеуборочной обработки, хранения и реализации зерна в СПК 'Аят' Варненского района"их медлительностью, мясоедением и нечистым дыханием, просто "Технология послеуборочной обработки, хранения и реализации зерна в СПК 'Восход' Чесменского района"не замечают.

Сходите, "Технология послеуборочной обработки, хранения и реализации зерна в СХП 'Брединское' Челябинской области"пожалуй, и принесите ее сюда, чтобы была "Технология послеуборочной обработкии хранения зерна яровой пшеницы в условиях ОАО 'ПР Бурлинский' Бурлинского района"наготове, когда прибудет полиция.

Я вовсе "Технология приготовления и хранения сенажа"не хочу, чтобы Мастер Синанджу проводил "Технология приготовления и раздачи кормов"нашу политику в западном полушарии.

Только человек, "Технология производства вакцин против сальмонеллеза телят и поросят"совсем равнодушный к кипучей жизни толпы, "Технология производства зерна озимой ржи"отказался бы понаблюдать за ней час-другой на набережной Нового Орлеана.

Впрочем, "Технология производства гороха, послеуборочная обработка и хранение семян"этого следовало ожидать.

Но ведь он совсем не холодный, заметил Смит.


Mohlo by vás zajímat: