Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nový EPLAN Data Portal 2.0

Pátek, 19 Srpen 2011 13:34

Tags: CAD | CAE | Eplan

EPLAN_Data_Portal_1133Po uvedení systému EPLAN Platform 2.0 byl nyní představen také EPLAN Data Portal 2.0. Uživatelé tohoto online portálu oceňují zejména časově úsporné funkce, které umožňují snadněji vybírat a používat data s údaji o zařízeních a komponentech. Významný přínos pro praxi slibuje též integrace dat s údaji o více zařízeních od mnoha výrobců. Novým členem portálu je Leuze Electronic, výrobce optoelektronických snímačů, který do portálu EPLAN integroval makra vybraných spínačů a bezpečnostních snímačů. Také firma Festo poskytla pro verzi 2.0 výběr pneumatických komponent.

Více výrobců - více dat
Na seznam nových výrobců v portálu EPLAN přibyla společnost Mitsubishi Electric a datové soubory jejích PLC a frekvenčních měničů. Firma Dehn + Söhne rozšířila v portálu svou nabídku ochran před bleskem a přepětím. Ale to není všechno: své datové soubory aktualizovala také společnost ABB a firma Phoenix Contact doplnila svůj už tak široký sortiment. Na veletrhu SPS/IPC/Drives představí své novinky v portálu také firma Blomberger: datové soubory jejích zařízení budou podporovat soubor funkcí EPLAN Electric P8 2.0. Další plány: v Norimberku má být oznámeno také přistoupení společnosti Endress+Hauser.

Funkce za funkcí
Kromě dat od výrobců zařízení se mohou uživatelé těšit i na mnoho nových funkcí portálu. Jedna z očekávaných novinek je «unikátní ID», tj. označení, které jednoznačně identifikuje druh zboží (artiklu) v portálu EPLAN Data Portal. Toto ID umožní aktualizovat data portálu i v případě, že se změní lokálně používané číselné označení zboží (číslo artiklu). A jestliže se pro to výrobce rozhodne, mohou být zařízení filtrována a zobrazována podle jejich regionální dostupnosti. Uživatelé mohou snadno a rychle vybrat zařízení relevantní pro jejich cílový trh a soustředit se na relevantní komponenty. Významnou předností je také optimalizované uživatelské rozhraní. Například nyní je možné vybrat údaje, které při zobrazení zůstanou skryté, a tím se výrazně zrychlí načítání stránek.

Rychlejší vyhledávání, snazší nalezení
Zobrazováním čísel zboží (artiklů) podle skupin výrobků včetně všech podskupin uvedených v katalogu výrobce se zlepšila transparentnost dat. To zjednodušilo výběr z obsáhlých katalogů: časově náročné listování stránkami je minulostí. Jinou významnou vlastností je seznam příslušenství určený pro uživatele, kteří používají optimalizovaný systém správy příslušenství ve verzi 2.0 datového portálu EPLAN. Další nové vlastnosti: automatický download maker, šablon funkcí, dat dílů, které jsou už zahrnuté v návrhu osazení výrobku, a údajů o životním cyklu předchozích a následných částí, takže data jsou vždy aktuální.

Rychle, snadno, pohodlně: způsob konfigurace
Dalším krokem ke zvýšení dostupnosti a využitelnosti CAE-datových souborů zařízení je integrace konfiguračních nástrojů specifických pro jednotlivé dodavatele přímo do portálu EPLAN Data Portal. V současné době probíhá projekt, kterého se účastní společnosti Rockwell Automation, Endress & Hauser a EPLAN a jehož cílem je vytvořit rozhraní mezi konfigurátorem zařízení od E&H a portálem EPLAN Data Portal. Inženýři jsou schopni za podpory konfigurátoru nastavit parametry vybraného zařízení E&H a potom funkcí drag & drop přetáhnout podrobná CAE-data přímo do projektové dokumentace - prostě geniální inženýring nejvyšší úrovně. Dalším technickým milníkem je integrace Rittal Therm. Všechny potřebné komponenty, sestavy a příslušenství lze jednoduše nakonfigurovat a potom umístit do prostorového modelu sestavy rozváděče.
EPLAN_Data_Portal_1133v
Verze 2.0 portálu EPLAN Data Portal obsahuje, kromě mnoha nových a zdokonalených funkcí, také datové soubory s údaji o výrobcích od společností Festo, ABB, Phoenix Contact, Endress+Hauser atd.
EPLAN_Data_Portal_PLCnav113
Příklad PLC Allen Bradley v portálu EPLAN Data Portal s pohledem do navigátoru PLC a dalšími pohledy v EPLANu.

Mohlo by vás zajímat: