Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Certifikace AMD FirePro pro 3D modelování se standardem OpenCL

Úterý, 13 Září 2011 11:00

Tags: Abaqus | AMD | Dassault | FEA | OpenCL | SIMULIA

AMD FirePro -1137Společnost AMD 6. září 2011 oznámila, že profesionální grafické karty AMD FirePro nyní podporuje nejnovější verze softwaru Abaqus pro analýzu konečných prvků (finite element analysis – FEA) od firmy SIMULIA, což je obchodní značka společnosti Dassault Systèmes pro realistické simulace. Abaqus využívá předností průmyslového standardu OpenCL a je jedním z nejlepších řešení pro strukturální a multifyzikální analýzu, které používá široká škála průmyslových odvětví pro realistickou simulaci chování svých produktů během procesu jejich navrhování a výroby.

Výpočetní možnosti vysoce výkonného grafického procesoru (GPU) nejnovější profesionální grafiky AMD FirePro a technologie AMD Accelerated Parallel Processing (APP) umožňují dosáhnout rychlého 3D modelování s okamžitou odezvou na simulačních systémech s vysokými nároky na výpočetní výkon, díky čemuž je možné minimalizovat prognózy a současně zahrnout i detaily, které by jinak mohly být vypuštěny kvůli omezeným možnostem výkonu.
Verze Abaqus 6.11 splňuje specifikace OpenCL a umožňuje projekčním inženýrům využít výkon GPU pro 3D modelování, výpočty a vizualizace ve vysoce výkonném prostředí s paralelním zpracováním dat na celé řadě hardwarových platforem třetích stran.

„Našim zákazníkům přinášíme zásadní úspory časové i finanční tím, že jim umožňujeme virtuálně testovat, jak by se jejich produkty chovaly v reálném světě, a to ještě ve fázi konstrukce díky využití našich robustních a škálovatelných řešení pro realistickou simulaci,“ řekl Matt Dunbar, hlavní architekt ve společnosti SIMULIA, Dassault Systèmes. „Díky začlenění programovacího rozhraní OpenCL do naší aktuální verze softwaru Abaqus nabízíme více možností pro volbu grafického hardware a akcelerujeme výpočetní výkon, což rozšíří možnosti našich zákazníků uvádět vysoce kvalitní produkty na trh rychleji.“
„Mnoho úkonů, jejichž dokončení trvalo třeba celý den, lze nyní provést přibližně o polovinu rychleji díky výpočetnímu výkonu GPU, což šetří čas potřebný pro projektování i další zdroje, a zkracuje dobu potřebnou pro uvedení produktu na trh,“ řekl Sandeep Gupte, generální ředitel divize AMD Professional Graphics. „Díky softwaru společnosti SIMULIA pro realistickou simulaci, který splňuje standardy rozhraní OpenCL, mohou nyní konstruktéři dosáhnout přesných výsledků svých konstrukčních analýz s minimálními omezeními ze strany hardwaru.“

Zdroje

Mohlo by vás zajímat: