Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

TomTom oznámil nové integrované navigace

Středa, 14 Září 2011 07:53

Tags: Automobily | GIS | GPS | Navigace | TomTom

tomtom_rfze_1137Společnosti TomTom a Renault představili svůj první integrovaný navigační systém specificky navržený pro elektromobily, který je standardně umístěn ve vozu Fluence Z.E. Carminat TomTom Z.E LIVE přijímá informace o aktuálním stavu nabití baterie, podle čehož určí vzdálenost, kterou je vůz schopen ujet. Informace je poté zobrazena na navigačním displeji porovnáním plánované trasy s odhadovanou výdrží baterie a dostupností dobíjecích stanic na cestě. Tím pomáhá efektivně naplánovat dobíjení a eliminovat stres řidičů jejich ubezpečením, že trasu je možné dokončit. Systém umožňuje vyhledat rovněž ekologické trasy, tedy ty, které jsou nejméně náročné na spotřebu energie vozidla.

TomTom dále oznámil, že poskytne pro nový vůz Fiat Panda navigační řešení podporující služby v reálném čase. Poprvé tak bude platforma Blue&Me TomTom LIVE k dostání v segmentu automobilů Fiat A. Díky znalosti aktuální dopravní situace systém nabídne nejrychlejší dostupnou trasu do zvolené destinace. Blue&Me TomTom LIVE si můžete díky technologii Bluetooth propojit se svým mobilním telefonem či přehrávačem médií. Systémový software a obsah lze aktualizovat prostřednictvím online portálu MyTomTom. Jelikož je Blue&Me TomTom LIVE plně přenositelný, můžete jej snadno přenést do jiného vozu.

Pro nový vůz Mazda3 poskytne TomTom facelift svého navigační řešení. Systém integrovaný do palubní desky nabídne služby LIVE, včetně HD Traffic – ta poskytuje řidičům dynamické navádění a tím umožňuje dojet do cíle nejrychlejší dostupnou trasou na základě aktuální dopravní situace. Navigační řešení TomTom jsou v současnosti v Evropě dostupná jako volitelné příslušenství k nedávno uvedenému vozu Mazda5 a budou dostupná rovněž pro Mazda3 facelift a Mazda CX-5 – oba tyto vozy zažívají svou premiéru na veletrhu IAA.

Pro nejnovější model Mazdy, nový kompaktní crossover SUV CX-5, poskytne TomTom novou připojenou navigaci na míru. Navigační systém je integrovaný v přístrojové desce a nabízí LIVE služby, včetně HD Traffic - takže řidiči mohou těžit z dynamického navádění, které nabízejí nejrychlejší trasu na místo určení na základě nejnovějších dopravních situací.


Mohlo by vás zajímat: