Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Tiskněte levně 3D objekty z papíru

Středa, 08 Únor 2012 16:13

Tags: 3D tisk | Hardware | Matrix | Mcor

3D tiskárna Matrix 300 fy Mcor Technologies -1206Irská společnost Mcor Technologies byla založena v roce 2005 bratry Mac Cormackovými ve snaze o zavedení sady dostupných nástrojů, které by poskytly svobodu inovovat neomezeným způsobem. Základní vizí pro budoucnost firmy bylo, že každý si bude schopen snadno proměnit své nápady při nízké pořizovací ceně v ekologické 3D objekty. V současnosti firmou nabízená tiskárna Matrix 300 tiskne z běžného kancelářského papíru A4 (nebo Letter) s gramáží 80 g/m2. Pro zarputilé ekology je jistě dobrou zprávou, že výrobky jsou z ekologického materiálu pospojovaného ve vodě rozpustným ekologickým lepidlem a odpad je opět ekologický – papírový.

Matrix 300 tiskne z předloh v STL formátu, na jejichž úpravu, nastavení polohy tisknutého objektu a jeho rozvrstvení má vlastní program SliceIT. Při tisku se do pracovního prostoru natahují jednotlivé listy papíru, přičemž jeho tloušťka 0,1 mm dává základní údaj o přesnosti tisku.Každá další vrstva je přilepena k té předchozí naneseným lepidlem, přitlačena lisem a vyříznuta ostrým nožem na bázi karbidu wolframu. Na konečném produktu je sice rozeznatelné mírné roztřepení okrajů řezu, ale výtisk bez dalších úprav tak získává zajímavou patinu.
Mcor v podobě Mastrixu 300 nabízí cenově přístupnou 3D tiskárnu a hodlá ji uplatnit mezi inženýry, studenty, architekty, zubaři i lékaři. Pro pokud možno co nejrychlejší rozšíření této technologie nabízí Mcor různé speciální služby a kampaně, jako je například freeDrevolution. Více najdete na webu Mcor Technologies.

Specifikace 3D tiskárny Matrix 300
  • Snadné použití – tiskárna Matrix 300 má nový elegantní design a vylepšené uživatelské rozhraní, se kterým je 3D tisk jednodušší než kdy předtím.
  • Vylepšená rychlost – Matrix 300 umožňuje rychlejší obrat tisku dílů, čímž se více dílů dostane do více rukou, ale bez dodatečných nákladů.
  • Bezkonkurenční finanční dostupnost – materiálové náklady jsou stále až 50krát levnější než u konkurence.
  • Ekologická šetrnost - Tiskový proces používá papír formátu A4 a lepidlo na bázi vody, takže výstupy jsou šetrné k životnímu prostředí.
Technická specifikace Matrix 300
Náklady na 1 cm3 0,01 eura (asi 25 hal.)
Stavební rozměry
277×190×150 mm
Stavební materiál kancelářský papír A4 80 g/m2
Tloušťka vrstvy 0,1 mm
Rozlišovací schopnost 0,1 mm
Systémový software Proprietární software SliceIT akceptuje 3D modely ve formátu STL. Software SliceIT umožňuje 3D prohlížení, umístění dílů, nastavení orientace a měřítka.
Rozměry zařízení 950×700×800 mm
Hmotnost zařízení 160 kg
Požadavky na napájení 240V (1 kW)
Připojení k síti TCP / IP Ethernet 100/10 Base-T
OS pracovních stanic Windows 2000 a XP Professional
Soulad s předpisy CE
Speciální požadavky na provozní prostory žádné


Mohlo by vás zajímat: