Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Svět SolidWorks 2012 těsně před vypuknutím

Pondělí, 13 Únor 2012 10:34

Tags: Konference | San Diego | SolidWorks | Uživatelé | World

SWW_P2120916Zatímco v České republice se v mrazivém ránu chystáte do práce, v San Diegu, kde se koná letošní SolidWorks World (SWW), pomalu končí krásná slunná neděle s teplotami kolem 20 stupňů ve stínu. Už od časného rána se zde registrovali účastníci, aby pak využili v podstatě volného dne. Ranní počasí sice nabídlo vše, od slunce, přes zataženou oblohu až po mírný deštík, ale odpoledne už zvalo spíš k návštěvě hotelového bazénu nebo k nějakému výletu po městě a okolí. Většina účastníků je ubytována v 30patrovém hotelu Hilton, který před čtyřmi roky, kdy zde také byl SWW, ještě nestál. Je to pro ně výhodou, protože tak mají ještě blíž do prostor kongresového centra, kde se konají všechny pořádané akce.


Neděle ovšem opět nebyla pro všechny jen dnem odpočinku. Nepočítám zaměstnace DS SolidWorks, kteří zde mnohdy tráví už týden před zahájením konference, ani partnery, kteří právě v neděli finišují s dokončením svých výstavních stánků a doladěním vystavovaných produktů. Jde mi především o frekventanty zkoušek na CSWP a CSWA certifikace, kteří se dopoledne i odpoledne moří znalostními testy. Většina pak bude slavnostně představena v průběhu konference, jejíž oficiální program začíná v pondělí 13. února. Svůj nedělní odpolední program mají také přítomní prodejci produktu SolidWorks a novináři, hlavně ti, kteří jsou pozvaní poprvé, mají možnost poznat, co se dá dělat se SolidWorks 2012.
Téměř ve stejnou dobu mám naplánované schůzky s některými lidmi v pavilonu partnerů. Na rozdíl od minulých let se tam dostávám přes hlídací Cerbery úplně bez nesnází, protože jsem se dohodl s prvním ze zástupců partnerů, aby si mě vyzvedl před vstupem do pavilonu. Všude panuje ruch ne neznámý těm, kteří někdy zažili poslední hodiny před otevřením domácích veletrhů. Vždyť v 17.30 se pavilon otevírá oficiálně pro všechny účastníky konference, čímž se tato akce stává jakýmsi neoficiálním zahájením, spojeným s nabídkou dobrého místního jídla i pití. A rovněž příležitostí pro vystavovatele poprvé představit své novinky, pocvičit se ve slovním projevu, a pro účastníky nejen se dozvědět různé zajímavosti, ale také se zůčastnit různých soutěží a tombol.
Po absolvování necelé hodiny uvítací ceremonie na mne dosedá velká únava, vždyť doma všichni zrovna spíte a já tento rytmus přerušil před necelými dvěma dny. Musím se tedy doplazit do hotelu a ožívám zase o půlnoci místního času, kdy doma odbíjí devátá ranní. Nutno přiznat, že k mé únavě přispěl polední výlet na tichomořskou pláž Coronado, který jsem si prostě nemohl nechat letos ujít. Nejenže jsem si končetiny ocáchal mořskou vodou na pláži s velejemným pískem, ale hlavně jsem se mohl podívat na místo, kde se v roce 1958 natáčel část mého velmi oblíbeného filmu Někdo to rád horké s Marilyn Monroe, Jackem Lemmonem a Tony Curtisem. Tento viktoriánský hotel sice asi doznal mírných úprav a jeho okolí se nejspíš změnilo hodně, ale pořád je to místo, které stojí za vidění. Jinak na pobřeží byly vyvěšeny červené vlajky a nápisy No swim. Šířku zátoky jsem překonal pomocí lodního taxi brázdícího zdejší vody každou hodinu, ale na pláž jsem šel asi 2 nebo 3 kilometry pěšky. Kolem bungalovů s množstvím zeleně, dozrávajícími citróny, květy strelícií a dalšími, které ani neznám. Omlouvám se, paní profesorko.
V pondělí ráno už nás čeká oficiální zahájení a ve volné chvíli si zase najdu chvíli, abych pokračoval v reportáži.

 

Fotogalerie jsou ke zhlédnutí zde


Mohlo by vás zajímat: