Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové výkonné stolní a mobilní pracovní stanice od HP

Pátek, 22 Červen 2012 13:58

Tags: Hardware | Notebooky | Pracovní stanice

HP_Z220CMT_ZR2740w_web_design_1225HP představilo svoji cenově nejdostupnější pracovní stanici Z220 a modelovou řadu notebooků EliteBook pro profesionální využití. Počítače jsou osazeny procesory Intel Core a Xeon, nejmodernější integrovanou grafikou Intel, diskrétní profesionální grafikou Nvidia a AMD a čtyřmi integrovanými porty USB 3.0. Pracovní stanice Z220 je dostupná v maximálně rozšiřitelné verzi Convertible Mini-Tower (CMT), nebo v kompaktním provedení Small Form Factor (SFF) do menších prostor. Řada notebooků HP EliteBook w-series je optimální kombinací výpočetního a grafického výkonu ve spolehlivém a odolném provedení pro náročné uživatele.

Notebooky jsou osazeny procesory nové generace Intel Core i7 čtyř- nebo dvoujádrovými procesory i7 nebo i5 a nabízejí až 32 GB systémové paměti. Stolní i mobilní pracovní stanice mají ISV certifikaci od nezávislých dodavatelů programového vybavení pro různá odvětví – od vývoje produktů přes média až po zábavní průmysl.

Stolní pracovní stanice
Pracovní stanice HP Z220 jsou nabity novými technologiemi, které zvyšují výkon celého systému a zároveň snižují jeho nároky na energii. Počítače jsou konstruovány pro dlouhodobý výkon v plném zatížení, přitom jsou však cenově dostupné a nabízejí velmi dobrý poměr ceny a výkonu pro architekty, inženýry, stavitele, grafiky i filmové střihače. Jsou vhodnou volbou také pro uživatele působící v oblasti vzdělání, zdravotnictví i státní správy.

Obě verze pracovní stanice Z220 nabízejí několik volitelných konfigurací založených na nových typech procesorů Intel Xeon E3-1200 v2 a procesorech Intel Core třetí generace. V kombinaci s vybranými procesory Intel Xeon E3v2 jsou osazeny posledním typem profesionální grafiky Intel HD Graphics P4000 a uživatel si může zvolit diskrétní grafiku od Nvidia či AMD v různých cenových relacích, včetně podpory pro grafické karty PCIe Gen3 další generace, které teprve přijdou na trh.

Výkon ještě dále vylepšují novinky v podobě paměti až 32 GB 1600 MHz DDR3 (ECC nebo non-ECC) a Intel Smart Response Technology, cache funkce pro diskovou paměť se snadnou instalací, která může výrazně zvýšit výkon IO paměti, což zrychluje start počítače i přístup k často užívaným aplikacím. Volitelné madlo ve vrchní části slotu pro optickou mechaniku umožňuje snadnou manipulaci. Pracovní stanice HP Z220 mají 90 % účinné zdroje ve standardní konfiguraci.

Stanice pro nejnáročnější práci i na cestách
HP_EliteBook_8570w_1225Nejvýkonnější mobilní pracovní stanice od HP, kterou je HP EliteBook 8770w, nabízí kromě profesionální grafiky a vysokého výkonu procesoru i širokou škálu možných konfigurací s obrazovkou o úhlopříčce 17,3". Praktická a mobilní sestava HP EliteBook 8570w je osazena profesionální grafikou, poskytuje robustní procesorový výkon a 15,6" displej. Nejmenším modelem z této řady je stanice HP EliteBook 8470w, která disponuje grafikou srovnatelnou se stolními počítači a vysokým procesorovým výkonem a to vše v praktické a odolné sestavě konfigurované kolem 14palcové HD obrazovky.

Vzhledem k tomu, že pro mnoho profesionálních uživatelů je důležité věrné zobrazení barev, typy HP EliteBook 8570w a HP 8770w jsou nabízeny volitelně s technologií HP DreamColor a IPS displejem pro konzistentní zobrazování barev.

Notebooky HP EliteBook w-series má šasi z hořčíku a hliníku, paprskovitě leštěný kryt, na kterém nejsou patrné otisky prstů, skleněný touchpad, klouby z hliníkové slitiny a jsou uzpůsobeny pro snazší otevírání i větší bezpečí v zavřeném stavu. Notebooky splňují přísný vojenský standard MIL-STD-810G, který dokládá jejich vysokou odolnost proti prachu, vibracím, nárazům, pádu, vysokým a nízkým teplotám i tepelným šokům.

Mezi další profesionální funkce počítačů EliteBook w-series patří Intel Smart Response Technologypro rychlejší start operačního systému a aplikací a SRS Premium Sound PRO, zajišťující vyšší kvalitu zvuku.

Všechny pracovní stanice HP jsou vybaveny funkcí HP Performance Advisor, která poskytuje sjednocenou správu všech hardwarových a softwarových prvků .

Ceny a dostupnost
  • HP Z220 s čtyřjádrovými procesory - 17 900 Kč bez DPH (červenec 2012)
  • HP EliteBook 8770w - 33 900 Kč bez DPH (červenec 2012)
  • HP EliteBook 8570w - 29 990 Kč bez DPH (červenec 2012)
  • HP EliteBook 8470w - 29 990 Kč bez DPH (červenec 2012)

Mohlo by vás zajímat: