Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové databáze v MagiCADu

Úterý, 10 Červenec 2012 10:31

Tags: AutoCAD | HVAC | MagiCAD | MEP | Progman Oy | Revit

MagiCAD-1228Progman Oy, finský vývojář a dodavatel softwaru MagiCAD pro systémy vytápění, větrání a klimatizace (HVAC) a elektrické navrhování, zpřístupnil v červenci svou stránku na Facebooku. Pro čtenáře našich stránek bude ale možná zajímavější, že již koncem května byly do tohoto softwaru pro stavební konstrukce na platformě AutoCAD a Revit MEP doplněny databáze spadající do oblasti navfhování topení a potrubních systémů. Konkrétně jde o pumpy ve VM Pumpar databázi, topné ventilátory ve Flowair databázi a nová elektrická zařízení a potrubní přístroje v databázi Ozone.

MagiCAD obsahuje největší evropskou databázi se stovkami tisíc produktů od předních světových výrobců. Tyto výrobky mají správný rozměr a všechny odpovídající technické údaje, takže zcela vyhovují pro přesné výpočty při návrhu. Pokud dáváte přednost pracáci ve 2D, ani si nevšimnete, že MagiCAD vytváří na pozadí 3D model. A funguje to i opačně. Vytvoříte 3D model a vše, co potřebujete pro tisk 2D výkresů, se generuje automaticky. Můžete mít 2D a 3D zobrazení otevřená současně. Každá změna provedená v jednom pohledu je automaticky aktualizována v jiném zobrazení. Kontrola kolizí v MagiCADu se vztahuje na všechny elektrické a HVAC systémy. Řízení kolizí šetří čas a velmi usnadňuje spolupráci mezi partnery na projektu.
MagiCAD prochází každoročně dvěma aktualizacemi a doplňuje tak požadavky uživatelů, kterých je v současnosti přes 10 tisíc na celém světě.

Mohlo by vás zajímat: