Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Učte se tablety ovládat už od mateřské školy

Pátek, 02 Listopad 2012 19:04

Tags: iPad | Tablet | Vzdělávání

ZS_Angel-1244Vyučování prvního listopadového dne bylo pro děti ze Základní a mateřské školy ANGEL v Praze 12, Modřanech jiné než obvykle, v halloweenských kostýmech oslavily otevření nové učebny, kdy k tradičním učebnicím a sešitům nově dostaly i iPady. Na škole vznikla první specializovaná učebna, která svým vybavením odpovídá potřebám moderního vzdělávání a je uzpůsobena pro práci s tablety. Prostor třídy je rozdělen na menší část s pódiem a na větší část s promítacím plátnem, stolním počítačem učitele a designovými sedáky, které si mohou žáci po učebně volně přenášet, seskupovat, nebo oddělovat.

Oproti „klasickým“ učebnám je zde navíc umístěný dokovací box, do nějž učitel po skončení hodiny tablety uzavře. V době mimo vyučování se tablety v boxu  dobijí, případně si instalují aktualizace, aby byly připraveny na další vyučovací den.
V modřanské základní škole ANGEL pochopili, že počítače a e-učebnice samy o sobě nestačí. Ředitelka ZŠ ANGEL PaedDr. Iva Cichoňová vysvětluje: „O zapojení tabletů do výuky na naší škole jsem uvažovala delší dobu, zaujalo mě uplatnění tabletů na základní škole v České Kamenici, kde jsme se byli podívat. Tablety obohacují výukové prostředí, přispívají k individualizaci. Žák pracuje vlastním tempem, programy lze připravit s ohledem na různé stupně poznání, nastavit obtížnost úkolů, vytvářet program „na míru“. Sebelépe vybavená multimediální učebna nestačí, když pedagog nemá k dispozici vhodný obsah, nebo neví, jak počítače při výuce správně uplatnit.“

Státní Základní a mateřská škola ANGEL v Praze 12, se věnuje dětem od dvou do patnácti let s ohledem na jejich rozdílné individuální potřeby, je zařazena do sítě bilingvních škol se zaměřením na rozvoj anglického jazyka.
Partnerem školy v projektu „Vzdělání na dotek“ je společnost SECTION Technologies, která připravila koncept řešení přímo na míru potřebám a požadavkům pedagogů a zároveň se postarala o kompletní technické zázemí projektu.

Mohlo by vás zajímat: