Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Dva tisíce maker přístrojů Festo pro uživatele EPLANu

Pondělí, 03 Prosinec 2012 10:38

Tags: Elektro | Eplan | EPLAN Platform | Festo | Makra | Software

CPX-Terminal-1249Partneři Festo a EPLAN pokračují v cestě propojování světů elektrických a pneumatických přístrojů. Společnost Festo vyvinula speciálně pro uživatele systémů EPLAN balíčky softwaru s makry pro více než 2 000 inteligentních přístrojů, které zlepšují využití mechatronického příslušenství připojeného na terminály CPX. Uživatelé EPLAN Platform je mohou snadno využít pro tvorbu výkresů, pneumatických a elektrických schémat a přehledu funkcí PLC. Nová exkluzivní kolekce s více než 2 000 makry přístrojů pro kombinované ventilové a elektrické terminály Festo CPX umožňuje společně navrhovat elektrické i pneumatické systémy.

Údaje o přístrojích jsou dostupné v šesti jazycích a jejich součástí je inteligentní konfigurace modulů, jež již obsahuje logiku propojení elektrické a pneumatické části, včetně připravených šablon funkcí. Vazbou je typové označení konfigurovaného terminálu Festo. Obsahuje dva identifikační kódy, jeden pro elektrickou a jeden pro pneumatickou část. Projektant může tyto identifikační (ID) kódy použít pro výběr nejvhodnějších z předdefinovaných přístrojových modulů a umístit je metodou drag and drop do dokumentace elektrické nebo pneumatické části. Uživatelé produktů EPLAN Electric P8 a EPLAN Fluid je mohou použít také pro jednoduchou a rychlou tvorbu 2D výkresů elektrických a pneumatických schémat a schémat funkcí PLC. Data lze stáhnout zdarma z www.festo.de/EPLAN.

Komplexní pro každou oblast použití
Výhody asistované konfigurace využívající nástroje od firmy Festo vyniknou v kombinaci s dokumentací logických funkcí v EPLAN. Díky individuální kombinaci různých funkcí je možné ventilový terminál nakonfigurovat přesně podle požadavků úlohy – tím je zaručeno, že jej lze využít v široké škále aplikací. Terminály Festo CPX jsou z tohoto pohledu ideální: po elektrické stránce jsou otevřeny pro všechna běžná sběrnicová rozhraní a pro všechny individuální způsoby instalace. Uživatelé oceňují snadné uvedení do provozu díky instalaci mimo rozváděč a následný provoz, propojující elektrický a pneumatický systém. Ušetří se náklady spojené s instalací zařízení.

Download zdarma
Makra, dostupná pro všechny terminály CPX (elektrická periferní zařízení a sběrnicové uzly) a některé ventilové terminály MPA mohou být použity jako součást vzorových dat pro vytváření soupisek a obsahují tyto funkce:
  • přehled struktury systému s individuálním zapojením modulů a objednacími čísly,
  • úplná schémata obvodů, diagram svorek a přehledové schéma funkcí PLC,
  • přehledové schéma rozváděče s typovými označeními v měřítku 1 : 1.
Data si lze stáhnout jako kompletní balík zdarma ze stránky www.festo.de/EPLAN nebo je lze stahovat z online katalogu Festo pod záložkou data 2D/3D CAD. Připravuje se možnost stažení také z EPLAN Data Portal.

Společný cíl: výhody pro uživatele
Již několik let spolupracují společnosti Festo a EPLAN na vývoji řešení s cílem usnadnit svým společným zákazníkům inženýrskou práci. Například mechatronické komponenty Festo lze jednoduše navrhovat a dokumentovat díky přímému propojení EPLAN Fluid a katalogu výrobků Festo. Navíc je divize Festo Didactic již několik let distributorem softwaru EPLAN Education pro školení konstruktérů a inženýrů v průmyslové automatizaci.
CPX-Makro-1249

Mohlo by vás zajímat: