Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Česká navigace be-on-road plná novinek

Úterý, 04 Prosinec 2012 17:43

Tags: Aponia | be-on-road | GIS | GPS | Software

bor_map-view-2D-all-1249Společnost Aponia Software připravila ještě před koncem tohoto roku pro své uživatele novou verzi stále populárnější navigace be-on-road. Nová verze opět nepřináší jen drobné kosmetické úpravy, ale i zcela unikátní možnost současného používání map od několika poskytovatelů, včetně komunitních OpenStreetMap zdarma. Jako první nabízí navigace be-on-road mapy od různých mapových poskytovatelů a především umožňuje jejich vzájemnou kombinaci při výpočtu trasy. Uživatel může zakoupit mapy NAVTEQ (profesionální mapy s celosvětovým pokrytím), nebo některé mapy lokálních poskytovatelů, například  CEDA (profesionální mapy České a Slovenské Republiky).

Nově jsou od verze 3.7 zdarma poskytovány mapy OpenStreetMap, které jsou tvořeny komunitou uživatelů po celém světě.
Verze pro řidiče kamionů – be-on-road TRUCK – je navigace speciálně navržená pro řidiče kamionů. Poskytuje bezpečný a spolehlivý výpočet trasy po cestách vhodných pro kamiony. Řidiči kamionů vědí, že výběr špatné trasy vede nejen k plýtvání paliva, ale i k množství kilometrů najetých po objízdných trasách, časové ztrátě a v některých případech i k bezpečnostním problémům. Na rozdíl od klasických navigačních systémů pro osobní automobily, vypočítá be-on-road TRUCK nejlepší trasu podle zadaných parametrů vozidla, zvolených parametrů trasy, typu zatížení a je schopen zohlednit i nebezpečné materiály. Nastavit lze délku, šířku, výšku, hmotnost, maximální zatížení náprav a zda vozidlo převáží nebezpečné materiály.
bor_truck_1234
Navigace be-on-road byla doposud určena především na mobilní telefony na platformách Android, iOS, Windows Mobile. Nyní jsou k dispozici celá navigační zařízení do vozidel od těch nejmenších o velikosti obrazovky 4,3“ až po 7“ zařízení pro dodávky či kamiony. Celá řada těchto nových zařízení je v nabídce za zaváděcí zvýhodněné ceny již od 1990 Kč.
Nová verze be-on-road nabízí přepracovaný design ovládání samotné navigace, který se nese v současném trendu jednoduchosti, a má také nově přepracované samotné navigační prostředí s mapou, kde došlo k přemístění dálničních ukazatelů i asistenta řazení do jízdních pruhů.
bor_hw_1249

Mohlo by vás zajímat: