Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Na Mapy.cz najdete nově lyžařské běžecké trasy

Čtvrtek, 07 Únor 2013 22:42

Tags: GIS | Lyžařské stopy | Mapy | Mapy.cz

bezky mapy-1306Adam Chvaj, produktový manažer serveru Mapy.cz, napsal na Seznam blogu informaci o zveřejnění více jak 5500 km vyznačených běžkařských tras na Mapy.cz. Toto malé překvapení je určeno všem, kdo jsou rádi, že zima ještě neřekla své poslední slovo a se má se o víkendu připomenout bohatou sněhovou nadílkou. Nově si tak všichni milovníci bílé stopy mohou na Mapy.cz v klidu naplánovat svoji trasu a už nikdy nezabloudí. Vybírat se dá z 914 km magistrál, 3191 km hlavních tras, 1360 km tras turistických a opravdoví sportovci ocení také 134 km tras závodních.

Výhodou je, že mapování nezahrnuje čistě jen území ČR, ale také blízké pohraničí. Běžkařské trasy jsou značeny světle modrou barvou a uživatelé je najdou na podkladech turistických map. Všechny trasy jsou zobrazeny tak, jak vypadají za ideálního zimního počasí. Mohou se tedy měnit vlivem sněhových podmínek. S běžkařskými trasami budou na Mapy.cz pracovat i v budoucnosti – předběžně se počítá například s doplněním informací o aktuální teplotě a kvalitě sněhu.

Pokud v mapách najdete nějakou chybu nebo si myslíte, že tam něco chybí, bude redakce serveru Mapy.cz ráda, když jí dáte vědět.


Mohlo by vás zajímat: