Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Dassault Systèmes s novým řešením pro „štíhlé stavebnictví“

Úterý, 12 Únor 2013 12:11

Tags: 3DEXPERIENCE | AEC | Dassault | Lean Construction | Správa projektu | Systèmes

Lean-Construction-3DEXPERIENCE-1307Teprve nyní dodala agentura zprávu, kterou jsme zveřejnili již 8. ledna. Společnost Dassault Systèmes uvedla nové řešení určené architektonickým studiím a stavebním a konstrukčním firmám. Jejich pracovníkům umožní v rámci projektů využívat výhody kolaborativního řízení. Řešení „Lean Construction“, postavené na platformě 3DEXPERIENCE, nabízí páteřní strukturu pro partnerské projekty. Společnostem působícím ve stavebnictví umožňuje vyvíjet, spravovat a organizovat komplexní projekty prakticky odkudkoli, přičemž uživatel má nad daným projektem plnou kontrolu. Centralizované 3D prostředí eliminuje jazykové bariéry a posiluje komunikaci mezi jednotlivými kancelářemi a týmy v terénu.

Aktuální stav projektu je viditelný v reálném čase, což umožňuje všem zúčastněným rychle provádět nutné úpravy. To usnadňuje kontrolu nákladů a snižuje množství zbytečného odpadu. „Lean Construction“ také společnostem umožňuje revidovat a analyzovat různé varianty postupu tak, aby měly jistotu, že zvolený přístup k projektu a následnosti úkolů jsou optimální. Tím, že „Lean Construction“ umožňuje sledovat průběh výstavby v reálném čase, pomáhá vyhnout se kolizím mezi dodavateli, subdodavateli a dalšími aktéry.

„Po léta trápily stavebnictví zpoždění, vícenáklady a neefektivní provoz. Odhady hovořily dokonce o tom, že až 25 % nákladů ve stavebnictví – 120 miliard dolarů jen ve Spojených státech – jsou vlastně zbytečné,“ vysvětluje Monica Menghini, výkonná viceprezidentka pro průmysl a marketing v Dassault Systèmes. „V tomto kontextu naše řešení Lean Construction pomáhá společnostem pochopit projekt od samého začátku a plní slib, který BIM technologie zatím nenaplnila.“


Mohlo by vás zajímat: