Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Malé fotoohlédnutí za Stavebními veletrhy v Brně

Pátek, 03 Květen 2013 11:54

Tags: Brno | CAD | IBF 2013 | Stavební veletrhy

IBF P4261963-1318Samozřejmě jde o ohlédnutí s úzkým zaměřením, věnující se pouze účasti firem, které jsou zajímavé pro naše zaměření. Nicméně se neubráním postesku, že už dávno nejsou veletrhy tím, čím bývaly. Tedy především ty v České republice. Stavební veletrhy, byť postavené na několika paralelních výstavách, zdá se netáhnou ani vystavovatele, ani návštěvníky. A zřejmě přemrštěné finanční požadavky pořadatele mají za následek zmšťování velkých výstavních stánků na stánky pouťové, které se dají snést ještě tak v hangárech v Praze-Letňanech, ale ne v obrovských pavilonech brněnského výstaviště.

Jde sice o můj subjektivní dojem, ale myslím, že tímto směrem by se výstavnictví ubírat nemělo. Ale zanechme úvah o tom, kam kráčí naše veletrhy a pojďme se podívat, kteří vystavovatelé z CAD oblasti ještě neztratili chuť na podobné akce jezdit.
Od velkého propadu v roce 2009 je asi největší výstavní stavební stálicí akciová společnost 3E Praha Engineering, která se na rozdíl od jiných podílí svou účastí na veletrzích pravidelně. Také letos se prezentovala svými nadstavbami pro SketchUp a produktem DataCAD. A rovněž se přispěla přednáškami v doprovodném programu.
IBF 3E P4261958-1318

Mezi pravidelné vystavovatele musím také zařadit firmy Sema a Weto, které nabízejí software pro dřevostavby a ke kterým se v posledních letech připojila firma Dietrich’s.
Sema Weto Dietrichs-1318
A samozřejmě nemohu zapomenout na propagátory softwarů nabízejících alternativu k AutoCADu, společnosti SoliCAD a CADservis společně se slovenským Techsoftem. SoliCAD se již několik let snaží na našem trhu prorazit s progeCADem a od loňského roku přibral do své sféry zájmu také robotické obrábění, které by se ve stavařině mohlo zalíbit třeba kameníkům.
IBF SoliCAD-1318
CADservis a Techsoft společně propagují čínský produkt ZWCAD+ a vhodné softwarové nástavby. Sledovat prezentace Jána Pajerchina je zážitek a nutně musíte dojít k závěru, že není nic jednoduššího, než projektovat v ZWCADu. Letošní veletržní účast tyto dvě firmy navíc vylepšily soutěží o produkt ZWCAD, který získal ten, kdo vydržel nejdéle stát na žlutém kruhu s nápisem Chci ZWCAD!
CADservis Techsoft ZWCAD-1318
V letošním roce se na výstaviště vrátilo i AB Studio, které propagovalo produkty CADCON+ a softwarovou sadu Advance.
IBF AB Studio pavilon P-1318
Víc firem zaměřených na počítačem podporované navrhování a výrobu jsem letos nenašel. Například mi zcela chyběly firmy nabízející softwary pro návrhy interiérů, které bývaly na výstavě Mobitex.
Pokud jsem snad na někoho nenarazil a chybí mi v mém výčtu, budu rád, když se mi ozve, abych svůj článek mohl doplnit.


Mohlo by vás zajímat: