Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

eBay představil aplikaci pro 3D tisk

Středa, 24 Červenec 2013 09:43

Tags: 3D tisk | eBay | Exact | Přizpůsobitelné výrobky

eBay exact-1330Asi nebudeme daleko od pravdy, když budeme tvrdit, že velká většina čtenářů tohoto příspěvku už minimálně slyšela o portálu eBay, kde se dá zboží levně nakoupit, ale také výhodně prodat. Také na eBayi si všimli, že 3D tisk je stále oblíbenější a dostává se mezi širší masy. Proto se rozhodli poskytovat služby 3D tisku těm, kteří chtějí vytvářet své vlastní produkty. Na trhu jsou sice 3D tiskárny postupně levnější a levnější, ale cena ještě nedosahuje takové hodnoty, aby si je lidé kupovali hromadně pro domácí použití. Proto eBay přišel s novou aplikaci, která umožňuje uživatelům sobě přizpůsobit návrhy nabízených produktů s jejich následným vyrobením (vytištěním) a zasláním až do domu.

eBay Exact umožňuje uživatelům vybrat si z portfolia připravených návrhů, ty následně přizpůsobit a zakoupit. Tisk bude probíhat u smluvních partnerů, prozatím to jsou firmy Makerbot (USA), Sculpteo (Francie) a Hot Pot Factory (Kanada). Stejně jako u klasické mobilní aplikace eBay, mohou zákazníci platit za své projekty s využitím nesčetného množství možností, včetně PayPalu.
Vlastní výrobky nejsou přizpůsobovány v pobočkách eBaye. Odkazy aplikace směřují na příslušné výrobce, kteří výrobek přizpůsobí a po zaplacení zašlou přímo zákazníkovi. Zatím je aplikace k dispozici pouze uživatelům mobilních zařízení iPhone, iPad a iPod touch, ale uživatelé s Androidem jistě nebudou na svoji aplikaci dlouho čekat.

eBay exact-screenshots-1330
eBay Exact zatím na začátku své existence, proto je v současné době k dispozici na přizpůsobení jen něco kolem dvaceti předmětů z dřeva, plastu nebo kovu. Nabídka zahrnuje kryty chytrých telefonů, figurky, pár šperků a několik dalších malých cetek, které mohou být gravírovány, což je další možnost přizpůsobení produktů. Jejich cena závisí na použitém materiálu. Například jednoduchý kryt pro iPhone stojí kolem 9 dolarů. Na druhou stranu například kovový prsten může stát až 350 dolarů!
Použití aplikace je jednoduché. Stačí si vybrat položku, kterou chcete koupit, v rolovací nabídce si vybrat z přizpůsobitelných možností (barva, materiál, apod.) a pak dokončit nákup. Podle eBaye trvá dodání zboží po zaplacení od 7 do 14 pracovních dnů.
Jakmile se lidé začnou zajímat o přizpůsobitelné výrobky, které lze zakoupit v reálném čase, více, jistě se portfolio rychle rozroste.
Můžete to být také pobídka dalším podnikatelům, aby vydali své vlastní mobilní aplikace a množství další přizpůsobitelných výrobků, které si budou kupující přát.

Aplikaci si můžete stáhnout z AppStore.
AppStore


Mohlo by vás zajímat: