Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Portfolio Solidworks 2014 představeno v ČR

Čtvrtek, 19 Září 2013 23:13

Uwe Burk P9196627-1338Nedlouho po zveřejnění oficiální tiskové zprávy a uvedení nové verze Solidworks (jak jsme uvedli zde), byla tato představena také pozvaným novinářům 19. září na tiskové konferenci v Praze. Prezentace se ujal už osvědčený tým ve složení Uwe Burk, Andreas Spieler a Miloš Hrazdíra. Obchodník Burk samozřejmě probral novou verzi ze svého úhlu pohledu a neopomněl zmínit celou 3DExperience platformu firmy Dassault Systèmes a IFWE kompas, stejně jako pozici Solidworks mezi ostatními produkty. Procentuální podíl na obratu se například oproti 25 % zmiňovaným Zdeňkem Baštou na letošních SolidDays firmy SolidVision podle Burka snížil na 20 %, ale oba údaje vycházejí z čísel, která se stále průběžně mění, takže za měsíc to může být úplně jinak.

Solidworks mají aktuálně celosvětově 2,1 miliónu uživatelů, pracuje s nimi 2,5 miliónu studentů na 25 tisících školách, 1 milión 350 tisíc fanoušků na Facebooku, 4,5 miliónu zhlédnutých videí na YouTube, atd. Úspěšně se rovněž rozrůstá portfolio produktů integrovaných do Solidworks a nechyběla ani zmínka o využití mobilních technologií eDrawings na zařízení s iOS a Androidem.

Andreas Spieler P9196666-1338Jak se zmínil v následné prezentaci Andreas Spieler, najdeme v Solidworks intuitivní aplikace pro každou fázi návrhu, ať už se jedná o mechanický design, simulace, elektrický design, správu dat nebo komunikaci. Všeobecně je možné konstatovat, že Solidworks 2014 mají nové vlastnosti, které velmi zkracují dobu vytváření návrhů, zjednodušené pracovní procesy, rychlejší odezvy systému, redukovanou součinnost uživatelů, ohromující grafiku a vylepšení vizualizační nástroje. Jak řekl jeden náš nejmenovaný odborník na Solidworks, půjde o verzi, která bude pro své „vychytávky“ velmi oblíbená. Andreas ukázal, která z Top 10 přání uživatelů byla vyslyšena (asi si pamatujete, že tyto žebříčky jsou každoročně vyhlašovány na SolidWorks Worldu) a přešel na konkrétní ukázky zajímavých vylepšení. Svou prezentaci vylepšil výběrem skvělé hudby a písničkami hodícími se ke konkrétním ukázkám. Nemá asi cenu rozebírat jednotlivá vylepšení v tomto článku, věřím, že se k nim dostaneme nejprve v článcích v našem CAD magazínu.
Nicméně na pořadu byla vylepšení ve skicáři, při práci s kónickými tvary nebo s výkresy, integrace s Microsoft Officem, Milos Hrazdira P9196732-1338mobilní verze EPDM Web2, cenové kalkulace vyráběných dílů i jednotlivých úkonů na nich, výrazná redukce času při vytváření návrhů v Solidworks Electrical 3D nebo také přidání databází českých výrobců elektrotechnických dílů.

Miloš Hrazdíra se věnoval svým oblíbeným tématům Solidworks Simulation a Solidworks Plastics se zdůrazněním rozdílů oproti minulé verzi a zmíněním jednotlivých vylepšení. Je toho opravdu dost a zdá se, že tato verze bude opravdu hodně vydařená. Uvidíme, co na ni řeknou sami uživatelé, konstruktéři a projektanti.