Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

3ds Max Design versus 3ds Max

Čtvrtek, 27 Únor 2014 09:37

Tags: 3ds Max | Autodesk | Kurzy | Nicom | Vzdělávání

Nicom 3ds max-14093ds Max a 3ds Max Design jsou na první pohled stejné programy a z velké části to tak i je. V čem se ale tyto dva programy liší a komu jsou určeny? 3ds Max je jeden z nejpoužívanějších softwarů v oblasti filmových efektů, her či vizualizací. Zdá se, že umí vše, tak k čemu 3ds Max Design? Oba jsou v zásadě stejné s několika malými, ale podstatnými rozdíly, Max Design (dříve VIZ) je optimalizován pro práci s reálnými hodnotami. Je tedy určen hlavně pro vizualizace architektury, nebo designérských návrhů. Díky této jeho vlastnosti není potřeba si tolik lámat hlavu s hodnotami osvětlení, nebo velikostí textur, jsou jednoduše už od začátku ve skutečné velikosti.

Tím ale výčet odlišností nekončí, Max Design, má proti klasickému Maxu zabudovaný nastroj, který Vám umožní analyzovat osvětlení. Díky tomu jednoduše zjistíte, kde budete mít v návrhu interiéru temné kouty. Další užitečnou funkcí zejména v oblasti architektonických vizualizací je zabudované Civil View, což je nástroj, který Vám umožní začlenit Vaše stavby do prostředí, ve kterém budou postaveny. Jedním z užitečných rozdílů je také provázanost s ostatními programy firmy Autodesk. 3ds Max Design umí přímo přijímat soubory a scény AutoCADu nebo Revitu oproti klasickému Maxu, který je navázán na Mudbox Motionbuilder nebo Mayu. Díky tomu prakticky nepotřebujete svoje CAD scény nikam exportovat a importovat, stačí je jen poslat a vizualizovat.
Zdá se tedy, že 3ds Max Design je proti klasickému Maxu bohatší o řadu funkci, ale některé mu i chybí. Jelikož pro vizualizace si vystačíte i s polovinou toho, co Max umí, tak v Maxu Design není SDK, tedy nastroj pro vývoj software, nebo vlastních pluginů což se naopak hojně využívá v oblasti vizuálních efektů či her.
Na závěr je nutno říct, že každý z obou Maxů má své uživatele, kterým je určen. Pokud i vy se chcete mezi ty úspěšné uživatele zařadit, neváhejte a absolvujte naše profesionální kurzy 3ds Max (Design).

A nezapomeňte! Tři vylosovaní účastníci autorizovaných kurzů 3ds Max, kteří se přihlásí do konce února 2014, dostanou jako bonus po absolvování kurzů možnost složit v našem autorizovaném certifikačním středisku ACC profesionální zkoušky v hodnotě 200 € nebo 175 € zdarma.

Na vaši účast v autorizovaných kurzech 3ds Max (Design) se těší Ondřej Hudeček, 3ds Max Professional, lektor ATC NICOM.


Mohlo by vás zajímat: