Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Freedomky uvidíte na IBF 2014 v Brně

Středa, 23 Duben 2014 13:31

Tags: Architektura | Brno | Freedomky | IBF | Stavebnictví | Veletrh

Freedomky TZ-1417Freedomky představují nový typ pro nezávislé a svobodné bydlení pro rodinu. Svůj sen o bydlení si v podobě Freedomku splnil i přední český fotograf Lukáš Pelech. Se svou rodinou se jako první přestěhoval do typu Z, který v nové podobě společnost Freedomky na jaře oficiálně uvádí na trh. Rozpočet na pořízení nízkonákladového domu s minimální ekologickou stopou přitom nepřesáhne cenu městského bytu. Jak se v takovém Freedomku žije, se dozvěděli přímo od Lukáše Pelecha první návštěvníci letošního Mezinárodního stavebního veletrhu v Brně (IBF 2014), který se koná ve dnech 23. až 26. dubna 2014.

Freedomky jsou určené pro bydlení rodin s dětmi jsou jarní novinkou v oblasti nízkoenergetických domů. Nově se nabízí modulární řešení ve tvaru písmen Z, L, U a V v několika designových variantách o zastavěné ploše až 140 m2. Lukáš Pelech je majitelem Freedomku typu Z, který stojí nedaleko Prahy, poblíž zámku Štiřín.
Freedomky 1-1417
Nabízí komfortní bydlení na rozloze 74 m2 a je designově i funkčně promyšlen do posledního centimetru. Freedomek s kompletním návrhem od architekta včetně zakázkové výroby interiéru a nábytkem na míru vyšel Pelechovy na 3,2 milionu korun. A to i přesto, že je atypický. Lukáš Pelech využil své profesní spolupráce s řadou českých firem a tak má koupelnu od Jiky, židle a stoly od TONu nebo svítidla od Brokisu. Čtyři pokoje zatím manželům a jejich rok a půl staré dceři stačí, v budoucnu ale plánují připojení dalších modulů.
Freedomky 2-1417
Podobu interiéru, který splňuje přesné požadavky náročného klienta, navrhli architekti z ateliéru Marka Jana Štěpána. Samotná stavba přitom trvala stejně dlouho jako u ostatních typů. Řemeslníci Freedomek Z postavili za dva měsíce. Do dvou dnů pak dům osadili, napojili a nachystali k bydlení.
Freedomky 3-1417Freedomky jsou designově promyšlené domky z kvalitních materiálů. Splňují i ty největší nároky na estetické funkční bydlení na malé ploše. Jsou jedinečné svým přístupem k myšlence moderního a svobodného bydlení, unikátním designem a použitými technologiemi. Právě v oblasti použitých materiálů a jejich zpracování jsou Freedomky na světové špičce. Získaly veškeré potřebné certifikáty kvality i použitých technologií. Díky nim nabízí uživateli téměř bezúdržbové a nízkonákladové bydlení a vyšší životnost stavby než u klasických dřevostaveb.
Freedomky 4-1417
Dům nepotřebuje téměř žádnou údržbu a šetří tak čas. Ani u větších modelů se přitom nemusí měnit difúzně otevřená stěna, jejíž tloušťka 30 cm odpovídá tepelně-izolačním vlastnostem cihlové stěny o šířce 3,6 metru.
Freedomky 5-1417

Freedomky 6-1417

Freedomky 7-1417

Freedomky 8-1417

Freedomky 9-1417

Freedomky 10-1417

Freedomky 11-1417


Mohlo by vás zajímat: