Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Nové Translator moduly pro Inventor 2008

Středa, 25 Duben 2007 21:42
AutodeskLabs717.jpgJedním z nejpotřebnějších úkolů, se kterými se konstrukční kanceláře setkávají je Sdílení 3D dat mezi strojírenskými CAD systémy. Proto nyní Autodesk uvolnil nové translátory pro Inventor 2008. Formou "technology preview" jsou na webu labs.autodesk.com ke stažení translátory pro převod 3D dat Parasolids a UG-NX. Ty lze instalovat do licencované verze Inventoru 2008. Doplňují do něj podporu souborových formátů .x_t, .x_b (binární) a .prt (součásti i sestavy, bez konstrukčních prvků).
FormátOtevření
Uložení
Parasolids .x_tANO
ANO
Parasolids .x_bANO
ANO
UG-NX .prtANO

Podporované jsou formáty Parasolids verze 9-18 a UG-NX verze 3-4. Existuje však i řada dalších nástrojů pro převody dalších 3D formátů. Jde například o produkty Elysium, Transmagic nebo Theorem Solutions. Jejich funkce shrnuje tato tabulka:


Catia
Pro/E
Parasolids
SWX
UG NX
Read
Write
Read
Write
Read
Write
Read
Write
Read
Write
Inventor Add-in
.
.
.
ANOANO.
.
ANO.
TransmagicANO
ANOANO.
ANOANOANO.
ANO.
ElysiumANOANOANOANOANOANOANOANOANOANO
Theorem Solutions
ANOANOANOANOANOANOANOANOANOANO
Kromě nových formátů uvedeného add-in modulu Inventor standardně podporuje formáty DWG, STEP, IGES, DXF, SAT, JT (zápis). Firma XANADU vyvinula rovněž modul VRML Translator doplňující podporu souborů .wrl. VRML Translator je jednou z prvních aplikací, která získala certifikaci Autodesku na Inventor 2008. (Zdroj Xanadu)