Google překladač: English Deutsch

StreamTech.tv

streamtech tv-logo

Panoramatické snímky na Mapy.cz – 81 % cest i interiéry

Středa, 10 Únor 2016 11:49

Tags: Anonymizace | GIS | Mapy | Mapy.cz | Panorama | Petr Hofman | Seznam.cz

mapy cz-hotel jested-1606Desátého února přibyly na Mapy.cz prostřednictvím druhé velké vlny další panoramatické snímky. Pokrývají nyní téměř 81 % všech zpevněných komunikací České republiky. V Seznam.cz Panorama se dají navíc prohlédnou i snímky z běžně neprůjezdných areálů a autem nedostupných míst, virtuální prohlídky focené ze stativu, ale i dříve nafocené snímky ze starších typů kamer. Druhý balík přidal necelou stovku areálů a přes 80 prohlídek zajímavých lokalit focených ze stativu. Mezi nejzajímavější místa patří například interiéry Hotelu Ještěd nebo lázeňské kolonády.

Panoramatické snímky k 10. únoru 2016 pokrývají přes 101 tisíc kilometrů všech zpevněných komunikací České republiky z celkových asi 126 tisíc.
Dodání nových snímků znamená zpracování velkého kvanta dat, ve kterých kromě technického zpracování bylo nutno také anonymizovat téměř 436 tisíc obličejů a registračních značek aut. Občas se při takovém množství snímků stane, že počítač při automatické anonymizaci nějaký méně zřetelný obličej nebo RZ, nerozmaže. Požadavky na rozmazání pak tým Mapy.cz řeší následně po zveřejnění. Přáním, aby obličeje v panoramě rozmazány nebyly, se nedá vyhovět, protože podle pravidel Úřadu pro ochranu osobních údajů se musí rozmazávat automaticky. S tím pomáhá týmu tvůrců software společnosti Eyedea Recognition.
Další informace, fotografie a odkazy najdete na blogu Petra Hofmana, GIS specialisty Mapy.cz.


Mohlo by vás zajímat: